Βάδην
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας νταμπλ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Απίθανη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην. Μοναδικό νταμπλ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε πρώτη στα 20χλμ. βάδην με 1:29.03 και έσπασε το ατομικό της ρεκόρ και έγινε η 2η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας νταμπλ.

Απίστευτη, απίθανη, μοναδική, εκπληκτική! Πολλά τα επίθετα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φοβερή Ελληνίδα βαδίστρια. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα μπήκε και στα 20χλμ. βάδην, τέσσερις ημέρες μετά τον θρίαμβό της στα 35χλμ. βάδην στο Μόναχο και τερμάτισε πρώτη. Με αστείρευτες δυνάμεις έκανε κάτι μοναδικό, αφού πέτυχε νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, είχε να αντιμετωπίσει άλλες κορυφαίες βαδίστριες, πιο ξεκούραστες, όπως την Καταζίνα Ζντζιέμπουο. Η Πολωνή, που είχε πάρει δύο ασημένια μετάλλια σε 20χλμ. και 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, αποφάσισε να μπει μόνο στο 20άρι. Παρόλα αυτά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με αλλαγή στα τελευταία χιλιόμετρα ξέφυγε και δεν μπόρεσε καμία να την ακολουθήσει. Με φωτιές στα πόδια της, βάδισε προς τον τερματισμό και έκοψε πρώτη την κορδέλα σε 1:29.03. Η επίδοσή της αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, αφού είχε 1:30.25 από τις 14 Μαρτίου του 2020 στο Ιβάνο- Φράνκιφσκ. Ανέβηκε 2η όλων των εποχών στην Ελλάδα, απέχοντας μόνο από το πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη με 1:28.58.

Οι πανηγυρισμοί για το χρυσό!

Στον αγώνα μετείχε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που τερμάτισε στην 12η θέση με 1:35.19 που είναι φετινό της ρεκόρ.

Αποτέλεσμα

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία