Η Κενυάτισσα Έλεν Ομπίρι πιθανότατα θα χάσει του χρόνου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στο μαραθώνιο.

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000μ. θα χάσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που είναι να γίνει το 2023 στην Αυστραλία. Η 32χρονη δρομέας, που έκανε το ντεμπούτο της στο μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη, όπου πήρε την έκτη θέση μιλώντας στην «The Star» είπε: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του χρόνου γιατί προετοιμάζομαι να αλλάξω και να επικεντρωθώ πλήρως στο μαραθώνιο. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο γιατί θέλω να τρέξω περισσότερους αγώνες δημόσιου δρόμου και ίσως έναν αγώνα ανωμάλου δρόμου».

Η Έλεν Ομπίρι εκτός από τους δύο παγκόσμιους τίτλους το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στη Ντόχα, έχει ένα ασημένιο μετάλλιο φέτος στο Γιουτζίν στα 10.000μ. και ένα χάλκινο το 2013 στη Μόσχα στα 1.500μ. Ακόμη έχει κατακτήσει και δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πέρσι στο Τόκιο.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras