Έπταθλο
Η Βελγίδα πρωταθλήτρια του επτάθλου, Χάνε Μάουντενς διέκοψε τον στίβο, αφού αποκάλυψε ότι άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη αυτό το καλοκαίρι.

Η Χάνε Μάουντενς σταμάτησε προσωρινά τον στίβο για να «νικήσει» την κατάθλιψη

Η Χάνε Μάουντενς το 2016 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο έπταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκοστς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Βελγίδα πρωταθλήτρια του επτάθλου, Χάνε Μάουντενς διέκοψε τον στίβο, αφού αποκάλυψε ότι άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη αυτό το καλοκαίρι.

«Πολύ άγχος και άλλοι παράγοντες με έκαναν να πέσω σε μια κατάθλιψη που έκανε αδύνατη την προπόνηση και την απόδοση σε υψηλό επίπεδο… εδώ και μερικές εβδομάδες μπορώ να πως ότι μπορώ να απολαύσω τη ζωή και τα καθημερινά (μικρά) πράγματα ξανά και η ειρήνη έχει επιστρέψει στο κεφάλι μου», έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ.

Η 25χρονη αγωνίστηκε τελευταία φορά τη φετινή σεζόν στις 8 Μαΐου στο διεθνές μίτινγκ συνθέτων στο Ράτινγκεν, όπου ήταν 6η στο έπταθλο με 5.690β. Έχει ατομικό ρεκόρ 6.252β. από το 2018 στο Γκότζις και 4569β. στο πένταθλο από το 2019 στη Γάνδη. Είχε σημαντικές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες. Το 2016 είχα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο έπταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκοστς. Ένα χρόνο στην Εσκιλστούνα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και το 2019 στο Γκέβλε είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

«Μια μικρή ενημέρωση: Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους η καριέρα μου στον αθλητισμό είναι για λίγο στην αναμονή. Πολύ άγχος και άλλοι παράγοντες με έκαναν να πέσω στην κατάθλιψη, γεγονός που έκανε την προπόνηση και την απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο αδύνατη. Τις τελευταίες εβδομάδες μπορώ να πω ότι μπορώ να απολαύσω τη ζωή και τα καθημερινά (μικρά) πράγματα ξανά και ότι η ψυχική ηρεμία έχει λίγο πολύ επανέλθει. Προς το παρόν έχω επικεντρωθεί στη δουλειά μου ως ορθοπεδικός, συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου στο @ugent, προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα που μου προσφέρουν ευχαρίστηση- μα πάνω απ’ όλα- χαλάρωση και να απολαμβάνω τον επιπλέον χρόνο που μπορώ να περνάω με φίλους και οικογένεια. Ο αθλητισμός αποκτάει επίσης, μια άλλη σημαντική θέση στη ζωή μου, αλλά χωρίς προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα ή θέματα στα οποία πρέπει να τηρήσω αυστηρά. Έτσι, η ζωή ως κορυφαίας αθλήτριας σταματάει για λίγο, αλλά ποιος ξέρει, θα έρθει μια μέρα που θα αισθάνομαι αρκετά δυνατή για να τα μαζέψω όλα πίσω. Σας ευχαριστώ όλους για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξη που έλαβα τους τελευταίους μήνες. Παιδιά είστε οι καλύτεροι».

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία