Μαραθώνιος
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γραμμή εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με στόχο το ρεκόρ του στη διαδρομή.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος επιστρέφει στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γραμμή εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με στόχο το ρεκόρ του στη διαδρομή. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που από τις διοργανώσεις του 2017, 2018 και 2019 βρίσκεται στο βάθρο των νικητών, είναι από εκείνους που «έχτισε» βήμα βήμα τη μαραθώνια διαδρομή για να φθάσει στα μετάλλια. Το 2014 «έγραψε» […]

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γραμμή εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με στόχο το ρεκόρ του στη διαδρομή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που από τις διοργανώσεις του 2017, 2018 και 2019 βρίσκεται στο βάθρο των νικητών, είναι από εκείνους που «έχτισε» βήμα βήμα τη μαραθώνια διαδρομή για να φθάσει στα μετάλλια.

Το 2014 «έγραψε» την πρώτη του συμμετοχή στο Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε τερματίσει στην 45η θέση με 2:47.28, ενώ ήταν 18ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται παράλληλα. Το 2015 κατέλαβε την 11η θέση στη γενική με 2:39.46 και ήταν 9ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ το 2016 ήταν 19ος στη γενική κατάταξη και 8ος στο εθνικό πρωτάθλημα. Το 2017 κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο, καθώς ήταν 3ος με 2:28.57 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ ήταν 10ος στη γενική κατάταξη. Το 2018 πήρε και πάλι το χάλκινο μετάλλιο με 2:23.53 που είναι και το ρεκόρ του στην αυθεντική διαδρομή και ήταν 9ος στη γενική κατάταξη. Το 2019 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τερματίζοντας σε 2:26.28 και ήταν 6ος στη γενική κατάταξη. Το 2020 ο αγώνας είχε ακυρωθεί ως γνωστόν λόγω της πανδημίας και το 2021 ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ έκανε ένα μαραθώνιο στις 11 Απριλίου στη Σιένα όπου τερμάτισε σε 2:17.58 και έσπασε το ατομικό του ρεκόρ.

Φέτος έκανε για μεγάλο διάστημα προετοιμασία σε υψόμετρο στο Φλάγκσταφ στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Όμως επέστρεψε με ένα πρόβλημα τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να τρέξει, όπως είχε προγραμματίσει στο μαραθώνιο στο Βερολίνο. «Ενώ ένιωθα πόνο στην προπόνηση, από υπερβολικό ζήλο, λόγω ότι ήμουν προετοιμασία στο Φλάγκσταφ, δεν σταμάτησα όταν έπρεπε να έπαθα ζημιά. Τραυματίστηκα στον πρόσθιο κνημιαίο στο δεξί μου πόδι. Ήταν περισσότερο μυϊκός πόνος και έτσι ξεκουράστηκα και με θεραπείες το ξεπέρασα. Κάνω εδώ και ένα περίπου μήνα κανονικά προπονήσεις και «κουβαλώντας» και την προετοιμασία για δυόμιση μήνες στην Αριζόνα είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος για τη συμμετοχή μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θα προσπαθήσω για το καλύτερο», δήλωσε στο Stivostime ο δρομέας του ΠΓΣ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία