Μαραθώνιος
Το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με την Ο.Ε. Μαραθώνιου και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ έχει εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο κάλυψης του 39ου ΑΜΑ.

39ος ΑΜΑ- Το ΕΚΑΒ σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφάλεια των δρομέων

Το ΕΚΑΒ το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου θα διαθέσει 150 στελέχη και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με την Ο.Ε. Μαραθώνιου και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ έχει εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο κάλυψης του 39ου ΑΜΑ.

Με 150 στελέχη και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή

Το ΕΚΑΒ, ως ο αποκλειστικός επιφορτισμένος φορέας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον συντονισμό της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και της συνολικής υγειονομικής κάλυψης των χιλιάδων αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων (12 – 13 Νοεμβρίου 2022) του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Μαραθώνιου και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ έχει εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο κάλυψης της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της απαιτούμενης υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, από την Τελετή Έναρξης (Τύμβος Μαραθώνα, 12:30) αλλά και με την εκκίνηση των δύο Αγώνων Δρόμου των 10χλμ ΟΠΑΠ και του Universities Night Run OPAP (17:00 & 17:45), εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον:

– δύο (2) ασθενοφόρα οχήματα,

– μία (1) Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ),

– δύο (2) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης,

Παράλληλα, τα στελέχη του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ θα είναι επιφορτισμένα με τον επιχειρησιακό συντονισμό:

– ενός (1) Ιατρείου Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας,

– ενός (1) αυτόνομου Ιατρικού Σταθμού Παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου, θα τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή πιθανών επειγόντων περιστατικών το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο Μπενάκειο Ε.Ε.Σ».

Το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022, από την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ (8:30) και του Μαραθώνιου Δρόμου (9:00) και για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον:

– οκτώ (8) ασθενοφόρα οχήματα,

– τέσσερις (4) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ),

– έντεκα (11) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης,

– ένα (1) όχημα Μικρού Όγκου ταχείας επέμβασης με Ιατρό,

– το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) με δύο (2) οχήματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, τα στελέχη του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, θα είναι επιφορτισμένα με τον πλήρη συντονισμό:

– τεσσάρων (4) Ιατρείων Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας,

– έντεκα (11) Αυτόνομων Ιατρικών Σταθμών Παροχής Πρώτων Βοηθειών,

– περισσοτέρων από εκατό πενήντα (150) στελεχών Παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Διασωστών, Ιατρών, Νοσηλευτών, σπουδαστών του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, εθελοντών Φυσικοθεραπευτών, εθελοντών Παροχής Πρώτων Βοηθειών, Διαβιβαστών αλλά Υγειονομικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων).

Παράλληλα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας θα λειτουργεί ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ, όπου οι διαβιβαστές θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας θα τεθούν το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ» αλλά και με τα Κέντρα Υγείας των όμορων περιοχών των διαδρομών, για την κάλυψη της υποδοχής πιθανών επειγόντων περιστατικών.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία