Δισκοβολία
Η Αρετή Φιλιππίδου ήταν από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν, φθάνοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κ20.

Η Αρετή Φιλιππίδου θέλει να φύγει μακριά ο δίσκος τη νέα χρονιά μέχρι… το Εσπού

Η Αρετή Φιλιππίδου κατέκτησε φέτος το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 και το ασημένιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αρετή Φιλιππίδου ήταν από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν, φθάνοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κ20.

Η νεαρή αθλήτρια κατάφερε να διακριθεί, παρά ότι είχε μια δύσκολη σεζόν, που ήταν περισσότερο προσαρμογής. «Υπήρχαν δυσκολίες, ήμουν στις ΗΠΑ και οι επιδόσεις μου ήταν περίεργες. Αποφάσισα τον Ιούνιο να επιστρέψω στην Ελλάδα και να το παλέψω και θα έλεγα πώς ήταν μια περίοδος προσαρμογής», λέει στο Stivostime η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Την άνοιξη βρίσκονταν στην Αμερική για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι και έκανε αγώνες εκεί. Στις 28 Μαΐου έριξε στον προκριματικό της Ανατολής στο NCAA 49,61μ. στη δισκοβολία και μετά ταξίδεψε στην Ελλάδα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες. Ταξίδεψε στη συνέχεια στην Κολομβία, όπου έφθασε να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που έγινε στο Κάλι με 54,48μ. που ήταν η καλύτερη επίδοσή της για το 2022. Τον Σεπτέμβριο αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στην Πεσκάρα όπου κατέλαβε την 7η θέση. Τώρα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν στη Θεσσαλονίκη με τον πατέρα και προπονητή της Δάκη Φιλιππίδη. «Έχω αποφασίσει να μείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω ψυχολογία στο ΑΠΘ. Συνεχίζω τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη και ο στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση και να μετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία», καταλήγει η ρίπτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας. Η 19χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στη δισκοβολία 55,12μ. από τις 3 Ιουλίου του 2021 στη Θεσσαλονίκη, που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία