Δρόμοι
Γρανιτσιώτης: Σπουδαία κούρσα στα 200μ. - Πήρε την 3η θέση στη σειρά του

Γρανιτσιώτης: Σπουδαία κούρσα στα 200μ. – Πήρε την 3η θέση στη σειρά του

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης κατέλαβε τη 10η θέση στο σύνολο

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στα 200 μέτρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων της Σιλεσίας, συνεχίζοντας τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν.

Ο αθλητής ήταν τρίτος στη σειρά του και 10ος στο σύνολο με 21.18 (-0,4), κερδίζοντας μάλιστα πάνω στη γραμμή τερματισμού δύο θέσεις αφού στο φώτο φίνις επικράτησε του Πορτογάλου και βρέθηκε οριακά μπροστά από τον Τούρκο.

Ο Γρανιτσιώτης δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει χρόνους κάτω από το 21.00 που θα του δώσουν μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

«Αρχικά να πω για την ομάδα 4×100 μ. πως κάναμε χθες πολύ καλή κούρσα. Με τον Θοδωρή Βροντινό έχουμε τρέξει και άλλες φορές, ήταν όμως πολύ σημαντικό για εμένα που έτρεξα με δύο μεγάλους αθλητές μας, τον Κώστα Δουβαλίδη και το Γιάννη Νυφαντόπουλο.

Όσον αφορά στα 200μ., άψογος διάδρομος, άψογες συνθήκες, άψογο γήπεδο. Όπως σε κάθε αγώνα προσπάθησα να κάνω το ρεκόρ και βγήκε, όμως, είμαι χαρούμενος που παρότι ήρθα με τη 12η επίδοση βγήκα 10ος. Τώρα έχω μπροστά μου το πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έπειτα το Ευρωπαϊκό Κ23».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα, ο Γρανιτσιώτης είχε διακριθεί στα 38α Θώδεια που διεξήχθησαν στο Λουτράκι.

Ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε, καθώς διένυσε τα 100μ. σε 10.50 (0,6), πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο το 10.44 που είναι το ρεκόρ του από το 2018.

Μάλιστα πέτυχε επίδοση ίση με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Γρανιτσιώτης έτρεξε και στα 200μ., όπου σημείωσε 20.87 (2,5), με τον άνεμο ευνοϊκό πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ο αθλητής δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα των προηγούμενων ετών που δεν του επέτρεπαν να τρέξει όσο γρήγορα μπορούσε.

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα την τρίτη ημέρα, με απώτερο σκοπό φυσικά να έρθει η παραμονή στην κατηγορία.

Με την ολοκλήρωση των 30 αγωνισμάτων, η χώρα βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, συγκεκριμένα στη 13η θέση, με 216,50 βαθμούς.

Τουρκία (200), Βέλγιο (186) και Νορβηγία (182) είναι στις τελευταίες θέσεις

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία