Δρόμοι
Εμμανουηλίδου: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 - Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Εμμανουηλίδου: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 – Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου βελτίωσε κι άλλο το ατομικό της ρεκόρ, καταγράφοντας πανελλήνιο σε επίπεδο Κ23!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε τη διαφορά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στη Σιλεσία, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μέτρα!

Πέντε ημέρες πριν από τα 20ά της γενέθλια, η αθλήτρια από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και κατέλαβε την 3η θέση.

Η Εμμανουηλίδου διένυσε τα 200 μέτρα σε 22.85, βελτιώνοντας την κορυφαία της επίδοση που είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες (11/6) στους Εαρινούς Αγώνες των Σερρών (22.94).

Η επιτυχία της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν προηγηθεί οι εξαιρετικές της κούρσες στα 100μ. και στα 4×100μ.

Μάλιστα με τη σημερινή της παρουσία χάρισε στην ομάδα 14 βαθμούς.

Νικήτρια στη σημερινή κούρσα ήταν η Κλαβέρ (Ολλανδία) με 22.46 και δεύτερη η Γουίλιαμς (Μ. Βρετανία) με 22.85.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί πέτυχα νέο ρεκόρ, αλλά γιατί χάρισα πολλούς βαθμούς στην ομάδα. Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου, σε έναν αγώνα με τις κορυφαίες της Ευρώπης.

Αυτές οι κούρσες θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για το Έσπο, εκεί όπου πιστεύω θα έχω μια καλή παρουσία. Έπειτα υπάρχει και το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό μας βοηθάει όλους», είπε η αθλήτρια.

Υπενθυμίζεται ότι το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ανήκει στην Κατερίνα Κόφφα (22.67).

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα την τρίτη ημέρα, με απώτερο σκοπό φυσικά να έρθει η παραμονή στην κατηγορία.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είχε αναδειχθεί το «Πρόσωπο του μήνα» για τον Μάιο στην ψηφοφορία που έγινε στα social media της ομοσπονδίας.

Η 20χρονη σπρίντερ έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε ισοφαρίσει το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. με 23.18.

Μεγάλος στόχος της χρονιάς για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Έσπο της Φινλανδίας.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Δείτε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23:

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία