Ρίψεις
Τζένγκο: Πέμπτη θέση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Τζένγκο: Πέμπτη θέση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Η Ελίνα Τζένγκο θα δώσει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Οστράβα κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάνης

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τον αγωνιστικό της ρυθμό βρίσκει σταδιακά η Ελίνα Τζένγκο, καθώς κατέλαβε την 5η θέση στη Σιλεσία με 59,40 μέτρα (ακοντισμός).

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εξελίσσονται καλά για την Ελλάδα την τρίτη ημέρα, με απώτερο σκοπό φυσικά να έρθει η παραμονή στην κατηγορία.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 51,01μ., συνέχισε στα 58,18μ. ήταν άκυρη στην τρίτη και πέτυχε 59,40μ. στην τέταρτη και 58,25μ. στην πέμπτη.

Η Τζένγκο δεν έκανε έκτη βολή, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στις πρώτες τέσσερις του αγώνα που είχαν αυτό το δικαίωμα.

Η αθλήτρια θα δώσει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Οστράβα κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάνης.

«Ο αγώνας δεν πήγε έτσι όπως το περιμέναμε. Για τον εαυτό μου δεν στεναχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί οι βολές σήμερα είχαν πάρα πολύ δύναμη, ήξερα πως τα λάθη είναι τεχνικά, οπότε ξέρω πως μέσα από τους αγώνες θα το βρω το επόμενο διάστημα. Περισσότερο στεναχωρήθηκα γιατί δεν έδωσα τους πόντους που μπορούσα στην ομάδα. Ελπίζω να παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία.

Έχω ακόμη αγώνες μέχρι τη Βουδαπέστη, αυτό που χρειάζομαι ως αθλήτρια είναι οι αγώνες. Ελπίζω αυτή τη φορά να απολαύσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο και να πάει ο αγώνας όπως πρέπει», είπε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό.

Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Ογκροντνίκοβα με 61,75μ. και ακολούθησαν οι Χόσονγκ (Γερμανία), Γουάλτον (Μ. Βρετανία) με 60,05μ. και 59,76μ,. αντίστοιχα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, από την πλευρά του, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στη σφαιροβολία, καθώς δεν πέτυχε μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν 11ος με 18,98 μέτρα.

«Νομίζω πως μου λείπει η εμπειρία σε αυτούς τους αγώνες. Στρεσαρίστηκα και έσφιξα. Σίγουρα είμαι για πολύ καλύτερες επιδόσεις από τη σημερινή. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποτέλεσμα», είπε.

Επίσης, ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την 10η θέση στο ύψος, με άλμα στα 2,13 μέτρα.

Ο αθλητής έκανε δύο άκυρα στα 2,09 μ., τα οποία τον επηρέασαν, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,17 μέτρα.

Ο Μέρλος είχε δικαίωμα για συνολικά τέσσερις άκυρες σε όλα ύψη.

«Με επηρέασε αρκετά το θέμα με τις άκυρες, καθώς το είχα στο μυαλό μου διαρκώς. Στο ζέσταμα είχα καλά άλματα, δυστυχώς δεν πήγε το ίδιο καλά και στον αγώνα. Φέτος δεν έχει βγει ακόμη αυτό που πρέπει στους αγώνες», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία