Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είναι ο εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και μίλησε για την ανακοίνωση της αύξησης των μισθών των αθλητών.

Γιάννης Νυφαντόπουλος: «Θετική η πρωτοβουλία του Κώστα Κεντέρη για τα επιπλέον χρήματα στο σχεδιασμό των αθλητών»

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος μίλησε επίσης, θετικά για το γεγονός ότι στο νέο σχεδιασμό οι κατηγορίες των αθλητών αυξήθηκαν και από τέσσερις έγιναν πέντε.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είναι ο εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και μίλησε για την ανακοίνωση της αύξησης των μισθών των αθλητών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που βρέθηκε σε εκδήλωση στο Πέραμα, μαζί με την Δέσποινα Μουρτά, όπου τιμήθηκαν, ενώ μίλησαν και βοήθησαν στους αγώνες των παιδιών που έγιναν, σχολίασε για τα οδοιπορικά των αθλητών. «Ήταν ένα ζήτημα που είχα θέσει, καθώς η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ είχε προχωρήσει σε μείωση των οδοιπορικών μας λόγω της πανδημίας, αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια. Καταλαβαίνω και τις συγκυρίες με τη μειωμένη χρηματοδότηση, αλλά έπρεπε να βρεθεί μια λύση. Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε και κατανόηση στο αίτημά μου που έθεσα στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα και ήταν σημαντική η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου Κώστα Κεντέρη, που συμφώνησε και η πρόεδρος, να δοθούν επιπλέον χρήματα στους αθλητές. Συγκεκριμένα ο Κώστας Κεντέρης τόνισε ότι η εταιρεία που ασχολούνταν με τις χορηγίες δεν υπάρχει πια και πώς τα χρήματα που θα δίνονταν στην εταιρεία, θα πάνε στους αθλητές. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Όπως θετικό ήταν ότι έγιναν πέντε κατηγορίες στον σχεδιασμό, αντί για τέσσερις. Ως εκπρόσωπος των αθλητών συμφωνώ με αυτή την κίνηση που αναμένεται να γίνει από το νέο χρόνο. Προς στιγμήν στο Δ.Σ. της Παρασκευής και από τη θέση του εκπροσώπου των αθλητών ψήφισα «παρών» περιμένοντας την υλοποίηση της απόφασης αυτής. Όπως και να’ χει είναι ένα θετικό βήμα» κατέληξε ο εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού (ΠΣΑΚΑ).

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στο πρόσφατο Δ.Σ. εγκρίθηκε η αύξηση των οδοιπορικών αθλητών και αθλητριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσοι εντάχθηκαν στη Διακεκριμένη κατηγορία θα λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 1.000 ευρώ και διαδοχικά οι υπόλοιπες κατηγορίες θα λαμβάνουν: Α’  κατηγορία 800 ευρώ, Β΄ κατηγορία 600 ευρώ, Γ΄ κατηγορία 400 ευρώ και Δ΄ κατηγορία 300 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οικονομική επιβράβευση 1.000 ευρώ εφάπαξ θα έχουν και οι πανελληνιονίκες Ανδρών-Γυναικών του 2022, που δεν εντάχθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες (Διακεκριμένη, Α΄, Β΄, Γ’, Δ΄).

Στις πέντε κατηγορίες του σχεδιασμού εντάχθηκαν φέτος 62 αθλητές και αθλήτριες.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία