Δημόσιοι Δρόμοι
Το Τορίνο έριξε την «αυλαία» του την Κυριακή και την σκυτάλη παίρνουν οι Βρυξέλλες που διοργανώνουν το 2023 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου.

Flashback στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Τορίνο

Στο Τορίνο μεγάλα ονόματα δεν μπόρεσαν να τερματίσουν, όπως η Τουρκάλα Γιασμίν Τσαν, τέσσερις φορές νικήτρια στη διοργάνωση και ο Νορβηγός Φίλιπ Ινγκεμπρίγκτσεν, νικητής το 2018.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Τορίνο έριξε την «αυλαία» του την Κυριακή και την σκυτάλη παίρνουν οι Βρυξέλλες που διοργανώνουν το 2023 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου.

Η βελγική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει του χρόνου τη διοργάνωση, ενώ το 2024 έχει αναλάβει η Αττάλεια της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση στο Τορίνο ο πρόεδρος της FIDAL Στέφανο Μέι δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε την Κυριακή ήταν «μια οργανωτική και εξαιρετική δημόσια επιτυχία».

Να θυμίσουμε ότι και οι τέσσερις αθλητές που κέρδισαν σε άνδρες, γυναίκες και Κ23 διατήρησαν τους τίτλους τους. Στους άνδρες ο Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν, στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Κάρολιν Μπιέρκελι Γκρόβνταλ, στην Κ23 στους άνδρες ο Βρετανός Τσαρλς Χικς και στις γυναίκες η Ιταλίδα Νάντια Μπατοκλέτι.

Για την επιτυχία τους στο Τορίνο δήλωσαν:

Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν: «Ήταν γενικά ένας δύσκολος αγώνας, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκανα πολύ καλή προπόνηση, οπότε ήξερα ότι ήμουν σε εξαιρετική φόρμα ερχόμενος εδώ. Αλλά πάλι, δεν ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αντίπαλοί σου, οπότε νομίζω ότι ήταν ένας υπέροχος αγώνας για μένα. Το διασκέδασα πολύ».

Κάρολιν Μπιέρκελι Γκρόβνταλ: «Ήμουν κουρασμένη πηγαίνοντας στην τελευταία στροφή και έπεσα στα τελευταία μέτρα, αλλά ήξερα ότι κατεβαίνοντας το λόφο ότι είμαι καλό σε αυτό. Το τεχνικό κομμάτι ήταν καλό για μένα, ένιωσα πολύ δυνατή ανεβαίνοντας στους λόφους και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος που πήρα το χρυσό».

Τσάρλς Χικς: «Αυτό είναι καταπληκτικό. Είναι η επιβεβαίωση πολλής δουλειάς. Το να συνδυάζεται τόσο καλά τόσο το NCAA, όσο και αυτός ο αγώνας είναι υπέροχο. Το να κερδίσει η ομάδα επίσης είναι κάτι άλλο».

Νάντια Μπατοκλέτι: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ήρθα από μια δύσκολη περίοδο ξέρετε: Στην τελευταία περίοδο ήρθα να βάλω τον εαυτό μου σε δοκιμασία τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η φετινή χρονιά μου επιφύλαξε σκληρές εκπλήξεις, τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, παρά μόνο τώρα, αλλά νιώθω πολύ μεγαλωμένη ως άνθρωπος. Ο καλύτερος τίτλος; Ο πρώτος παραμένει, αυτό του Τίμλπουργκ το 2018, όταν δεν ξεκίνησα ως φαβορί. Αλλά το τωρινό επιτέλους στο σπίτι, έχει μια ιδιαίτερη γεύση».

Τέλος, στην Κ20 στα αγόρια νικητής ήταν ο Βρετανός Γουίλ Μπάρνικοατ που είπε:

Γουίλ Μπάρνικοατ: «Τον είδα (σ.σ. τον Γκριγκς) να κουράζεται, οπότε σκέφτηκα τώρα είναι η ευκαιρία μου να πάρω τον τίτλο και έδωσα ότι είχα. Το ήθελα τόσο πολύ. Το σκεφτόμουν τόσο πολύ στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Έτρεξα σε κάθε δυνατό σενάριο». Στα κορίτσια επικράτησε η Ισπανίδα Μαρία Φορέρο.

Πάντως και πολλά μεγάλα ονόματα δεν κατάφεραν να τερματίσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Η Τουρκάλα Γιασμίν Τσαν, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στη διοργάνωση, η Ιρλανδή Σάρα Χίλι, ο Νορβηγός Φίλιπ Ινγκεμπρίγκτσεν, νικητής το 2018, ο Γερμανός Σαμ Πάρσονς και στην Κ20 ο Δανός Αξέλ Βανγκ Κρίστενσεν και ο Νορβηγός Αμπντουλαχί Νταχίρ Ραμπί.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία