Διεθνή
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο συγκέντρωσε με το WA ranking 183.791 βαθμούς και πέρασε στη δεύτερη θέση, με πρώτο το Βερολίνο το 2018.

Flash-back στο Μόναχο! Δεύτερο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Φέμκε Μπολ, που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο Μόναχο, δήλωσε πως στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στα 400μ. εμπόδια.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο συγκέντρωσε με το WA ranking 183.791 βαθμούς και πέρασε στη δεύτερη θέση, με πρώτο το Βερολίνο το 2018.

Το Stivostime σας μεταφέρει ειδήσεις από τους αθλητές και όχι μόνο μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξένησε η γερμανική πόλη.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η Ντίνα Άσερ- Σμιθ βλέπει θετικά το μέλλον. Η Βρετανίδα κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όμως στα 4×100μ. η ομάδα της Βρετανίας που μετείχε δεν τερμάτισε και έμεινε εκτός. «Ήταν ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα για μένα», είπε αρχικά η Βρετανίδα και συνέχισε: «Όπως έλεγα στις κυρίες (την ομάδα σκυταλοδρομίας της) είμαστε τόσο δυνατές. Νιώθω ότι είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου πίσω από τις σκηνές φέτος, έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά, έχουμε βελτιωθεί τόσο πολύ και τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει ποτέ αυτό. Αν αυτό σημαίνει ότι έρχεται η ώρα μας στο Παρίσι τότε ας είναι. Αλλά σίγουρα ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε μια ομάδα και μας έχετε δει, τόσο πολύ να χορεύουμε και να τραγουδάμε. Αυτό είναι μια ανωμαλία».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό Τζούλιαν Βέμπερ παραδέχθηκε ότι «πονούσα πραγματικά» στον τελικό, όπου πήρε το χρυσό, όπως ανέφερε στο «Leichtathletik.de». «Αλλά οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί εδώ στο DVL έκαναν απίστευτα καλή δουλειά και ποτέ δεν πίστευα ότι θα λειτουργούσε τόσο καλά. Γι’ αυτό ήμουν πολύ πιο χαρούμενος που είχα ήδη καταφέρει τα 83 μέτρα και μετά ήταν ξεκάθαρο για μένα. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις, τώρα μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα, να πετάξεις ακόμα παραπέρα».

ΜΟΝΑΧΟ: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, με βάση τα δεδομένα που ισχύουν για αγώνες (WA Competition Performance Rankings) συγκέντρωσε 183.791 πόντους. Πρώτο παραμένει το Βερολίνο το 2018 με 184.379β. και τρίτη είναι η Ζυρίχη το 2014 με 183.431β. Ακολουθούν Γκέτεμποργκ 2006 με 181.964 και Βαρκελώνη 2010 με 181.460.

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μαρσέλ Τζέικομπς θα χάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα προπονήσεων, αφού υποβλήθηκε σε τεστ στη Ρώμη, οι οποίες αποκάλυψαν «μια κατάσταση δομικής υπερφόρτωσης, με μειωμένο οίδημα, που επηρεάζει το αριστερό γαστροκνήμιο», όπως αναφέρει η FIDAL. Ο Ιταλός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο δεν μετείχε τελικά στις σειρές στα 4×100μ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Φέμκε Μπολ είπε πως θα παραμείνει στα 400μ. εμπόδια στο άμεσο μέλλον, η οποία κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο και στα 400μ. με 49.44. «Τα 400 εμπόδια είναι πολύ πιο διασκεδαστικά. Αυτό είναι το κομμάτι μου. Και θα παραμείνει για την ώρα. Απλώς κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, εκεί που είναι η καρδιά μου», δήλωσε στο «nos.nl». Η Ολλανδή κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο Μόναχο στα 400μ., τα 400μ. εμπόδια και στα 4×400μ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η επικεφαλής της σουηδικής ομάδας Κάισα Μπέρκβιστ είπε πως έπρεπε να πάρουν περισσότερα μετάλλια στο Μόναχο. «Πιστεύω ότι τα μετάλλια θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, δεδομένο των πιθανοτήτων των μεταλλίων. Αλλά είχαμε πέντε 4ες θέσεις, είχαμε πολλές στην πρώτη οκτάδα και όσον αφορά τους βαθμούς στη διοργάνωση έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματά μας», δήλωσε η παλιά σπουδαία άλτρια του ύψους στο «SVT».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία