Γενικά
Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην 1η κατηγορία της νέας μορφής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που θα διεξαχθεί 23-25 Ιουνίου 2023 στην Πολωνία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2023- Στην 1η κατηγορία η Ελλάδα, 23-25 Ιουνίου οι αγώνες

Η Ελλάδα μετέχει μαζί με Πολωνία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, Φινλανδία, Σουηδία και Βέλγιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην 1η κατηγορία της νέας μορφής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που θα διεξαχθεί 23-25 Ιουνίου 2023 στην Πολωνία.

Μετά την ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2021, το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, θα είναι μέρος των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2023. Η διοργάνωση αλλάζει μορφή, η οποία εγκρίθηκε από το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες, ενώ παλιότερα γίνονταν σε τέσσερις. Το πρωτάθλημα θα γίνει συνεχόμενες ημέρες μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου του 2023. Θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Σλάσκι, στην περιοχή Σιλέσια της Πολωνίας. Στο ίδιο στάδιο είχε φιλοξενήσει το 2021 την Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων. Η 1η κατηγορία θα περιλαμβάνει 16 ομάδες, η 2η κατηγορίας επίσης, 16 ομάδες και η 3η κατηγορία θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες χώρες- μέλη της ΕΑΑ. Από τις 20 ως 23 Ιουνίου η 3η κατηγορία θα γίνει πρωί και η δεύτερη κατηγορία το απόγευμα και η κορυφαίο πρωτάθλημα 23-25 Ιουνίου. Η συμμετοχή της Λευκορωσίας και της Ρωσίας είναι προς στιγμήν «παγωμένες» λόγω της τιμωρίας τους φέτος με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι κατηγορίες

1η κατηγορία: Πολωνία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Λευκορωσία *, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, Φινλανδία, Σουηδία, Ελλάδα και Βέλγιο.

2η κατηγορία: Νορβηγία, Ρουμανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Δανία, Σλοβενία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Λετονία, Κροατία, Ισλανδία, Σερβία, Κύπρος, Μολδαβία και Ουκρανία.

3η κατηγορία: Λουξεμβούργο, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Αρμενία, Ανδόρα, Βόρεια Μακεδονία, Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Μικρά Κράτη, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Αυστρία, Ιρλανδία, Ισραήλ και Ρωσία.

 

 

 

Φωτογραφία: Action Foto/ Mircea Rosca

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία