Βάδην
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Όγδοη στα 20χλμ. βάδην η Φιάσκα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Όγδοη στα 20χλμ. βάδην η Φιάσκα

Τι δήλωσε η Όλγα Φιάσκα μετά την 8η θέση στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Η Όλγα Φιάσκα ήταν η πρώτη ελληνική συμμετοχή της διοργάνωσης που γίνεται στο Έσπο της Φινλανδίας.

Η αθλήτρια κατέλαβε την 8η θέση στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 37.45 και πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο τουρνουά, καθώς ήταν έβδομη πριν από δύο χρόνια στο Ταλίν.

Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη στα πρώτα χιλιόμετρα της κούρσας κατάφερε να βρεθεί στο προπορευόμενο γκρουπ, ωστόσο μετά το 10ο χιλιόμετρο έπεσε από την πέμπτη θέση στην έβδομη έφτασε μέχρι την 10η στο 18ο.

Με αντεπίθεση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, η Φιάσκα κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει τελικά στην 8η θέση, πανηγυρίζοντας μάλιστα αυτή τη σημαντική της επιτυχία.

Η αθλήτρια, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 1.36.51, βελτίωσε το φετινό της 1.38.14 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Όταν τερμάτισα το πανηγύρισα γιατί είδα πως ήμουν στην έκτη θέση. Τελικά ήμουν όγδοη με αποτέλεσμα τα συναισθήματα μου να είναι ανάμεικτα. Στα πρώτα χιλιόμετρα είχα ενοχλήσεις στα πόδια και αυτό είχε ως συνέπεια να χαλάσει η τεχνική μου και να δεχθώ κάρτες. Μετά τα μισά της διαδρομής ζεστάθηκα και άρχισα να ανεβάζω ρυθμό. Κατάφερα να κάνω ένα νέο φετινό ρεκόρ και αυτό είναι σημαντικό.

Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχω ακόμη το περιθώριο να πάω καλύτερα στην απόσταση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ωστόσο η διαδρομή είχε αρκετές δυσκολίες. Πλέον στρέφω την προσοχή μου στα 35χλμ. βάδην, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Παουλίν Στέι με 1.31.17 και εθνικό ρεκόρ Γυναικών Κ23, ενώ ακολούθησαν η Αλεξαντρίνα Μιχάι (1.32.32) και η Καμίλ Μουτάρντ (1.35.40).

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Πηγή photο: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία