Σφυροβολία
Το 2019 στα 19 του χρόνια ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετρούσε μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Τώρα ετοιμάζεται για το Γιουτζίν!

Έτοιμος για την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Χρήστος Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με φετινό ατομικό ρεκόρ 78,15μ. βρίσκεται στην 12η θέση στον κόσμο και είναι νο11 στο ράνκινγκ για το Όρεγκον.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το 2019 στα 19 του χρόνια ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετρούσε μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Τώρα ετοιμάζεται για το Γιουτζίν!

Ο νεαρός… μεγάλωσε! Όχι μόνο ηλικιακά, αλλά «γράφοντας» συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και καλύτερες επιδόσεις.

Φέτος βρίσκεται στην ελίτ της σφυροβολίας. Νο 11 στο ράνκινγκ «Road to Oregon» και νο12 στον κόσμο. Στις 5 Ιουνίου στο μίτινγκ του Χορζόφ έριξε 78,15μ. σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη με 77,95μ.

«Είμαι έτοιμος. Η προπόνηση ως τώρα έχει πάει καλά. Είναι σημαντικό ότι θα είμαστε νωρίτερα στις ΗΠΑ για να προσαρμοστούμε. Η διαφορά ώρας είναι μεγάλη στο Όρεγκον σε σχέση με την Ελλάδα. Σίγουρα ο πρώτος μου στόχος είναι να προκριθώ στον τελικό. Αυτό που χρειάζομαι είναι να διαχειριστώ τον προκριματικό και τις τρεις βολές. Πολλές φορές βρίσκω ρυθμό μετά την τρίτη προσπάθεια. Όμως στο Γιουτζίν πρέπει να ρίξω την καλή βολή στις τρεις πρώτες προσπάθειες. Ο πρώτος λοιπόν στόχος είναι ο τελικός και εκεί θα επιδιώξω το καλό πλασάρισμα. Στη Ντόχα ήταν η πρώτη μου συμμετοχή και ήμουν ικανοποιημένος. Στο Γιουτζίν θέλω το κάτι παραπάνω», δήλωσε στο Stivostime ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αναχωρήσει το Σάββατο από τα Χανιά για την Αθήνα. Την Κυριακή με την υπόλοιπη ομάδα θα «πετάξουν» για Πόρτλαντ και εν συνεχεία οδικώς στο Σιάτλ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία