Άλμα εις μήκος
Έναν δυνατό αγώνα στο μήκος γυναικών υπόσχεται το διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα. Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Σουηδέζας Τίλντε Γιόχανσον.

Δυνατό μήκος γυναικών στο μίτινγκ στην Καλλιθέα- Με Γιόχανσον και Νταλμά

Στο μήκος θα μετάσχουν από το εξωτερικό η Σουηδέζα Γιόχασον, η Γαλλίδα Νταλμά, οι Ουκρανές Μαρτίνοβα και Νετουμπάλτσουκ, η Αιγύπτια Οουίς και η Ουζμπέκα Κουντογιάροβα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Έναν δυνατό αγώνα στο μήκος γυναικών υπόσχεται το διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα. Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Σουηδέζας Τίλντε Γιόχανσον.

H 21χρονη άλτρια έχει ατομικό ρεκόρ στο μήκος 6,73μ. από το 2019. Μια χρονιά όπου είχε κατακτήσει δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπορός. Πήρε το χρυσό στα 100μ. εμπόδια και το ασημένιο στο μήκος. Φέτος στον κλειστό έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση 6,55μ.

Θα αντιμετωπίσει καλές άλτριες που έκλεισαν οι διοργανωτές του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας. Ένα μίτινγκ που ανήκει στην κατηγορία Bronze και θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

Μετέχει η Γαλλίδα πρωταθλήτρια Μαεγί Νταλμά που έχει ατομικό ρεκόρ 6,61μ. Φέτος η 20χρονη είχε κερδίσει το γαλλικό πρωτάθλημα στον κλειστό με 6,52μ.

Θα είναι δύο Ουκρανές αθλήτριες. Η 23χρονη Ιρίνα Νερουμπάλτσουκ με ατομικό ρεκόρ 6,50μ., ενώ φέτος στον κλειστό έκανε ατομικό με 6,57μ. Η 25χρονη Οκσάνα Μαρτίνοβα με ατομικό ρεκόρ 6,50μ., η οποία είχε αναδειχθεί το 2020 πρωταθλήτρια Ουκρανίας στον κλειστό.

Ακόμη θα είναι η Αιγύπτια πρωταθλήτρια Έσρα Οουίς. Η 24χρονη έχει ατομικό ρεκόρ από πέρσι 6,48μ. που είναι και εθνικό ρεκόρ. Έχει επίσης και το ρεκόρ Αιγύπτου στο τριπλούν με 13,40μ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές από το εξωτερικό θ’ αγωνιστεί η 21χρονη Ροκσάνα Κουντογιάροβα από το Ουζμπεκιστάν που έχει ατομικό ρεκόρ 6,22μ., ενώ στο τριπλούν έχει 14,38μ. και ζει και αγωνίζεται στην Αυστραλία.

Στο μίτινγκ στην Καλλιθέα θα μετάσχουν και Ελληνίδες αθλήτριες. Η Βασιλική Χαϊτίδου, η Μαρία Στεφανοπούλου και η Σωτηρία Ράπτη ξεχωρίζουν από τις συμμετοχές.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία