Ο Μιχάλης Αναστασάκης κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην τρίτη και τελευταία βολή του προκριματικού στέλνοντας τη σφύρα στα 75,76 μ. και μπήκε στον τελικό με την 8η καλύτερη επίδοση.

Στον τελικό ο 28χρονος ρίπτης που προπονείται με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου πήρε τη 10η θέση, με 75,49 μ. μακριά από στο φετινό του ρεκόρ που είναι στα 77,42 μέτρα.

Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπος με τους: Φάιντεκ (Πολωνία), Κερ (Χιλή), Κινάν (Καναδάς), Βινκλέρ (ΗΠΑ), Χάλαζ (Ουγγαρία), Νοβίτσκι (Πολωνία), Χάου (ΗΠΑ), Χένρικσεν (Νορβηγία), Κόχαν (Ουκρανία), Ντελ Ρεάλ (Μεξικό), Κάτσεμπεργκ (Καναδάς).

«Στην αρχή της χρονιάς δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ. Είχα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να κάνω αποκατάσταση από το χειρουργείο και να φτιάξουμε την κατάσταση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αν με ρωτάς αν θα ήξερα ότι θα είμαι εδώ θα σου έλεγα όχι. Μέσα από σκληρή δουλειά με τον προπονητή μου, αυτό ήρθε και με σωστό πλάνο φτάσαμε στον στόχο που θέλαμε από την αρχή της χρονιάς», δήλωσε στο σάιτ του ΣΕΓΑΣ ο Μιχάλης Αναστασάκης.

View this post on Instagram

A post shared by SEGAS (@segas.gr)