Η Αλεξάντρα Μπούργκχαρντ κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο με οδηγό την Μαριάμα Γιαμάνκα στο μπόμπσλεϊ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γερμανικό πλήρωμα ήταν δεύτερο στον τελικό του διπλού γυναικών, που εξελίχθη σε θρίαμβο των Γερμανίδων στο Πεκίνο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Λάουρα Νόλτε με παρτενέρ την Ντέμπορα Λέβι. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Αμερικανίδες Ελάνα Μέγιερς Τέιλορ και Σίβια Χόφμαν. Ο χρόνος για τις νικήτριες ήταν 4.03.96, για τις ασημένιες ολυμπιονίκες 4.04.73 και για τις χάλκινες 4.05.48.

 

Πάντως, η Γιαμάνκα δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ολυμπιακό της τίτλο, που είχε κατακτήσει το 2018 στην Πιέονγκτσανγκ. Η Νόλτε ήταν εντυπωσιακή στην πρώτη της συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξάντρα Μπούργκχαρντ κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να μετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες. Τον περασμένο Αύγουστο αγωνίστηκε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Έφθασε μέχρι τα ημιτελικά στα 100μ. και στην 5η θέση με την ομάδα 4×100μ. Τώρα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο έφθασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.