Γενικά
Απίστευτο! Oι Κινέζοι περιμένουν τους Έλληνες αθλητές της Πανεπιστημιάδας και αυτοί δεν έχουν εισιτήρια

Απίστευτο! Oι Κινέζοι περιμένουν τους Έλληνες αθλητές της Πανεπιστημιάδας και αυτοί δεν έχουν εισιτήρια

Φέτος είναι η χρονιά που επιτέλους πραγματοποιείται η Πανεπιστημιάδα όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει εκεί.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Απίστευτο! Oι Κινέζοι περιμένουν τους Έλληνες αθλητές της Πανεπιστημιάδας και αυτοί δεν έχουν εισιτήρια – Ο ρόλος του υπουργείου Παιδείας και ο κίνδυνος οι Έλληνες να ταξιδέψουν μετά… τους αγώνες

Απίστευτο περιστατικό με την ελληνική συμμετοχή στην Πανεπιστημιάδα, με τους Κινέζους να περιμένουν τους Έλληνες αθλητές και το υπουργείο Παιδείας να μην τους δίνει χρήματα για τα εισιτήρια λόγω γραφειοκρατίας και ενώ έχει εγκριθεί το κονδύλι, άλλα δεν προχωρά η έκδοση των εισιτηρίων.

Ελλάς το… μεγαλείο σου για άλλη μία φορά ενώ κινδυνεύουμε να γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως

Φέτος είναι η χρονιά που επιτέλους πραγματοποιείται η Πανεπιστημιάδα στην Κίνα (σ.σ. αναβλήθηκε το 2021, 2022), όμως οι 29 Έλληνες αθλητές και οι συνοδοί τους δεν μπορούν να ταξιδέψουν επειδή αν και έχει εγκριθεί το κονδύλι δεν προχωρά η έκδοση των εισιτηρίων τους λόγω γραφειοκρατίας.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή αθλητισμού 3βαθμιας εκπαίδευσης «έχει κάνει τα έγγραφα εδώ και πολλά χρόνια», σημειώνει η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ξένια Αργειτάκη, μιλώντας στο Sportime.

Τι έγινε; Αρχικά τα έγγραφα έμειναν χρόνια ανυπόγραφα στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.

Αργότερα, τα απαραίτητα έγγραφα υπογράφηκαν από τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα, όμως δεν μπορούν να βγουν τα εισιτήρια, επειδή ταξιδεύουν 43 άτομα και το κονδύλι, που πλέον ανέρχεται σε 70.000 με 80.000 (σ.σ. όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει η τιμή των εισιτηρίων από το αρχικό ποσό των 60.000 ευρώ) πρέπει να καλυφθεί με δημόσιο διαγωνισμό ο οποίος όμως θέλει τρεις μήνες, άρα οι αθλητες θα έχουν τα εισιτήρια στα χέρια μετά τους αγώνες.

Και όμως, λύση υπάρχει, όπως π.χ. να χωριστεί η ελληνική αποστολή στα τρία και να καλύψει μικρότερα ποσά για κάθε μία αποστολή το υπουργείο Παιδείας.

Θα μπορούσε π.χ. να χωριστεί το κολύμπι και το πόλο από την υπόλοιπη αποστολή, καθώς μόνο στο πόλο υπάρχουν 20 άτομα αποστολή. Να σημειωθεί ότι στο πόλο έχουν γίνει οι κληρώσεις για τους ομίλους ενώ το επίπεδο της ελληνικής ομάδας είναι τέτοιο που θεωρείται από τα φαβορί για μετάλλιο.

Απίστευτο! Oι Κινέζοι περιμένουν τους Έλληνες αθλητές της Πανεπιστημιάδας και αυτοί δεν έχουν εισιτήρια

Και μέσα σε αυτό το προβληματικό περιβάλλον οι Κινέζοι περιμένουν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν την ελληνική αποστολή. Μάλιστα έχουν βάλει και απευθείας πτήση, Αθήνα – Πεκίνο για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, όμως εμείς δεν έχουμε τα εισιτήρια, Άντε να… εξηγησεις τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία αν δεν στείλει αποστολή κινδυνεύει με  τιμωρία τεσσάρων ετών.

Ήδη στην ελληνική αποστολή κόπηκαν αθλήματα και συνοδοί για να μειωθεί ο αριθμος και να μειωθεί το κόστος όμως πλέον είναι ανάγκη να βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή. Πάντως οι ελπίδες των περισσοτέρων είναι στη ΓΓΑ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ίσως μπορεί να δώσει κάποια απαραίτητα κονδύλια στις Ομοσπονδίες οι οποίες στέλνουν αθλητές (σ.σ. αν τελικά βρουν εισιτήριο) στην Πανεπιστημιάδα της Κίνας.

Μπορεί όμως και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας να δώσει τα αναγκαία χρήματα κατ’ άθλημα. Να σπάσει το κόστος δηλαδή σε μικρότερα τιμολόγια.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης (εκτός κολύμβησης και πόλο) πέντε αθλητές της γυμναστικής, τρεις της τοξοβολίας, τέσσερις του στίβου και τέσσερις της κολύμβησης.

Να σημειωθεί πως στις 24 Ιουλίου αρχιζουν οι αγώνες του πόλο ενώ στις 27 του ίδιου μήνα αρχίζει ο στίβος. Άρα ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα.

Αντιαθλητική πολιτική του υπουργείου Παιδείας; Ίσως, σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί μία λύση. Και γρήγορα.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος