Επικαιρότητα
Το ΣΕΦ είναι πλέον στα χέρια του Ολυμπιακού, ο στίβος και το πανελλήνιο κλειστού στον αέρα. Η Παιανία και η ενημέρωση που δεν έχει ο ΣΕΓΑΣ.

Υπάρχει πρόβλεψη για τον κλειστό στίβο μετά την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό – Τι συμβαίνει με την Παιανία, καμία ενημέρωση ο ΣΕΓΑΣ!

Το ΣΕΦ είναι πλέον στα χέρια του Ολυμπιακού, ο στίβος και το πανελλήνιο κλειστού είναι στον αέρα. Η Παιανία και η ενημέρωση που δεν έχει λάβει ο ΣΕΓΑΣ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει πλάνο για τον κλειστό στίβο. Ποια ενημέρωση έχει λάβει ο ΣΕΓΑΣ, τι συμβαίνει με το κλειστό της Παιανίας.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη το δικό του γήπεδο μπάσκετ. Δεν το συζητάμε. Σε ότι αφορά τον ελληνικό αθλητισμό δε, το να δίνονται κάποια αθλητικά ακίνητα στις ομάδες (με συμβάσεις πολυετείς μεν, αλλά ορισμένου χρόνου δε) όπως συνέβη και με τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ ίσως έχει και μία λογική. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση αυτές ρημάζουν και δεν αξιοποιούνται.

Η συζήτηση είναι καλοπροαίρετη. Λογική έχει να δοθεί το ΣΕΦ Στον Ολυμπιακό. Δίπλα στον Πειραιά είναι, διαχρονικά το μπασκετικό «σπίτι» των «ερυθρολεύκων», απέναντι από το Καραϊσκάκη… Δεν είναι παράλογο κι αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι, πως για μια διοργάνωση κλειστού στίβου δεν γίνεται να μην έχει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί –με ιδιωτικό κεφάλαια μάλιστα- ένα σύγχρονο γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Αυτό είναι το ένα σκέλος της κουβέντας. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη δηλαδή ένα γήπεδο για να το κάνει αμιγώς μπασκετικό, σα χρώματα της ομάδας, να φέρει τις εξέδρες πιο κοντά στο παρκέ, να μεγαλώσει τη χωρητικότητα, να το ανακαινίσει γενικώς. Δεν νοείται να πηγαίνει να παίζει play off Euroleague και κινδυνεύει να αποκλειστεί από τη Φενέρ, για παράδειγμα, επειδή οι φίλοι της αντίπαλης ομάδας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια πιο «καυτή» έδρα.

Μόνο που εδώ έρχεται και το δεύτερο σκέλος της κουβέντας. Αυτό αφορά τον στίβο. Διότι, το Ειρήνης και Φιλίας ήταν Στάδιο, όχι απλώς κλειστό. Ο στίβος και το κλειστό πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα πάει; Μια μεγάλη διοργάνωση βόλεϊ; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη από την πολιτεία; Κάποιο παράθυρο στο βόλεϊ να είναι υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός να το παραχωρήσει, για παράδειγμα; Υπάρχει κάποιο πλάνο, ή απλά μετά την απαξίωση ενός θεσμού πάμε ολοταχώς προς το ξεσπίτωμα του στίβου;

Το κλειστό της Παιανίας θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας…

Μάιος του 2020 ήταν όταν, υποτίθεται τουλάχιστον, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας, ανάμεσα στους κυρίους Αυγενάκη, Πατούλη και Μάδη. Σκοπός αυτού του συμφώνου ήταν με δαπάνες πολιτείας, περιφέρειας και δήμου να αξιοποιούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο για τον στίβο, όσο και για το βόλεϊ. Μάλιστα, η αναβάθμιση προέβλεπε και χρήση από τους πολίτες!

Φτάσαμε στον Δεκέμβριο για να γίνει άλλη μία ενημέρωση, ένα βήμα προς την επανεκκίνηση λειτουργίας του σταδίου της Παιανίας. Αυτή τη φορά, πέραν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Παιανίας, παρόντες ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος. Τότε έγινε η παράδοση της «Μελέτης Αποκατάστασης Δομικών Βλαβών». Καμία ουσιαστική εξέλιξη όμως.

Ένα χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2022, το κλειστό της Παιανίας παραχωρήθηκε στη ΓΓΑ με σκοπό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης, να γίνει αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το κλειστό της Παιανίας για το 2024! Προσοχή! Αγώνας δρόμου, όχι θα είναι έτοιμο σίγουρα. Ολημερίς το χτίζαμε δηλαδή, το βράδυ γκρεμιζόταν.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ LIVE CASINO ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!

Καμία ενημέρωση ο ΣΕΓΑΣ για το ΣΕΦ

Στην ομοσπονδία του κλασσικού αθλητισμού δεν έχει φτάσει η παραμικρή ενημέρωση. Από τις… ειδήσεις και πιο συγκεκριμένα από τις ανακοινώσεις των αδελφών Αγγελόπουλων έμαθαν τα νέα για το κλειστό φαληρικό Στάδιο. Επισήμως δεν έχει φτάσει απολύτως τίποτε στον ΣΕΓΑΣ για το συγκεκριμένο θέμα, με τους υπευθύνους να «κρύβονται» πίσω από την εύκολη λύση του… «προσωρινή Κυβέρνηση». Παρά το γεγονός, πως όλα μοιάζουν συμφωνημένα εδώ και καιρό.

Αυτό είναι που δημιουργεί και την ανησυχία. Διότι, αν οι εργασίες στο Κλειστό της Παιανίας είχαν προχωρήσει, τότε, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως ζήτημα. Μακάρι, θα πούμε εμείς κιόλας, η πίεση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του ΣΕΦ να φέρει και πίεση και εξελίξεις στο θέμα του κλειστού της Παιανίας και για το βόλεϊ και για τον στίβο. Ακόμα και οι αθλητές, άλλωστε, έλεγαν πως το ΣΕΦ έχει παλιώσει. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή μοιάζουν δυσοίωνες οι προβλέψεις.

Και το κακό είναι πως το κλειστό της Παιανίας φαντάζει αυτή τη στιγμή η μόνη λύση. Ο φόβος πως η πολιτεία θα πετάξει το μπαλάκι στον ΣΕΓΑΣ για το επόμενο πανελλήνιο κλειστού στίβου είναι έκδηλος. Κρίμα και το ΣΕΦ με την παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου γέμιζε και θύμιζε άλλες εποχές τελευταία…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία