Μαραθώνιος
Οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθήνας ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου. Ωστόσο Γιώργος Πατούλης και Σοφία Σακοράφα έλαβαν τα νούμερά τους!

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η διοργάνωση του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Αθήνας ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου. Ωστόσο Γιώργος Πατούλης και Σοφία Σακοράφα έλαβαν τα νούμερά τους!

Ο περιφερειάρχης Αττικής και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκαν στο γραφείο του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια. Συζήτησαν για κοινές δράσεις για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και άλλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό στίβο. Παράλληλα ήταν οι πρώτοι που έκαναν εγγραφή στον αγώνα.

Όπως ανέφερε ο ΣΕΓΑΣ.

«Η στιγμή που περιμένουν οι δρομείς σε όλο τον πλανήτη πλησιάζει. Η έναρξη των εγγραφών του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας είναι γεγονός και θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς  για συμμετοχή στον ιστορικότερο αγώνα 42 χιλιομέτρων και 195μ., στον «Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό» (13/11).

Η φετινή διοργάνωση (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου) θα διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα, τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δρομείς και θα φέρει και πάλι στο διεθνές προσκήνιο τόσο την Αθήνα όσο και την Αττική.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο μεγάλος σύμμαχος του, η Περιφέρεια Αττικής, θα φέρουν νέες δράσεις, που θα ταξιδέψουν ακόμη περισσότερες εικόνες της πόλης στο εξωτερικό.

Οι εγγραφές για τους τρεις αγώνες θα ανοίξουν την Δευτέρα (9/5) στις 12.00.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση. Ο Μαραθώνιος Αθήνας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη, κάτι που τόνισε για μία ακόμη φορά στη συνάντηση του με την κ. Σακοράφα. «Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει την Αττική και ένα τέτοιο γεγονός, δεν μπορεί να μην είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Θα έχετε πάντα έναν σύμμαχο στις δράσεις σας και αυτός θα είναι η Περιφέρεια Αττικής», είπε ο κ. Πατούλης, ενώ από την πλευρά της η κ. Σακοράφα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τόνισε: «Χάρη και στη δική σας στήριξη καταφέραμε την περσινή χρονιά να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πλέον προχωράμε μαζί με υψηλότερους στόχους, για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τα αθλητικά ιδεώδη, την ιστορία της πόλης, την ομορφιά της Αττικής μας».

Ο φετινός αγώνας θα δεχθεί ακόμη περισσότερους δρομείς σε σχέση με τον αγώνα του 2021 που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας. Συνολικά 15.000 θέσεις θα ανοίξουν για τον αγώνα μαραθωνίου, 15.000 για τα 5χλμ. και 12.000 για το 10άρι.

Για πρώτη φορά φέτος θα γίνει το Σάββατο (12/11) Φοιτητικός νυχτερινός αγώνας 10χλμ. με όριο συμμετοχής τα 2.000 άτομα. Το σύνολο των δράσεων του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.

Φέτος, επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και ο παιδικός αγώνας 1.200 μ., στον οποίο θα συμμετάσχουν 900 παιδιά. Οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα, θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά στις εγγραφές στους υπόλοιπους αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά – και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – στο site του Μαραθωνίου Αθήνας.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία