Ο Ορλάντο Ορτέγα είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που θα πάρει μέρος στο μίτινγκ στη Λεμεσό. Ο Ισπανός έκανε αρχή στα 110μ. εμπόδια με 13.67.

Πραγματοποίησε τον πρώτο του φετινό αγώνα σε μίτινγκ στη Νέρχα και κέρδισε με 13.67 (0,0). Ο 30χρονος τώρα εμποδιστής ετοιμάζεται για τον πρώτο του διεθνή αγώνα για τη φετινή σεζόν στον ανοιχτό και θα πάει σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον. Θα ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου θα συναντήσει και θα αντιμετωπίσει τον Μίλαν Τραΐκοβιτς. Παλιότερα γυμνάζονταν μαζί στο ίδιο γκρουπ, με προπονητή τον Αντώνη Γιαννουλάκη. Τώρα επιστρέφει για να πάρει μέρος στις 10 Μαΐου στο διεθνές μίτινγκ στη Λεμεσό.

Η κούρσα αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού πέρα από τον Ορτέγα και τον Τραΐκοβιτς, θα αγωνιστεί και ο Έλληνας πρωταθλητής, που πρόσφατα έγινε και πατέρας, ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ακόμη θα τρέξουν δύο Ολλανδοί αθλητές, ο Σμετ Κουν με 13.50 ατομικό ρεκόρ και ο Λίαμ φαν ντερ Σάαφ με 13.61 ρεκόρ. Θα αγωνιστούν ο Πορτογάλος Ζοάο Βίτορ ντε Ολιβέιρα με 13.45 ατομική επίδοση και ο Βρετανός Τζέικ Πόρτερ με 13.68.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou