Γενικά
Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε το Σάββατο και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις, όπως τους τόπους διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ανασυγκρότηση συμβουλίου και επιτροπών, ορισμός πόλεων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων του 2023

Στη διάρκεια του Δ.Σ. αποφασίστηκε ακόμη η σύνθεση επιτροπών και οι σύνδεσμοι προπονητών θα καταθέσουν εκ νέου τα χαρτιά τους μετά την τροποποίηση του νόμου για τον εκπρόσωπο των προπονητών στο Δ.Σ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε το Σάββατο και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις, όπως τους τόπους διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναδιάρθρωση στη σύνθεση του συμβουλίου και στις Επιτροπές, ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και ορισμός των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2023, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις.

«Όλοι λάβατε την αγωγή των συναδέλφων κ.κ. Πέτρου Μαντά και Αλέξη Αλεξόπουλου. Όπως είχα τονίσει και στο επίμαχο Διοικητικό Συμβούλιο είναι δικαίωμα, και υποχρέωση αν θέλετε, όσων ή όποιου πιστεύει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις του παρανομεί, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι δύο συνάδελφοι να συστήσω μεγαλύτερη προσοχή στα αιτούμενα τους μέσω της αγωγής, διότι πιθανή άμεση εφαρμογή τους, πέραν της αίτησης ακύρωσης συμμετοχής του κ. Πομάσκι θα σήμαινε και ακύρωση των εργασιών που γίνονται στο ΣΕΦ με ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και κατ΄ επέκταση ακύρωση του πρωταθλήματος κλειστού στίβου», δήλωσε στην αρχική της τοποθέτησης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αναφερόμενη στις συνέπειες της αγωγής που κατέθεσαν τα δύο μέλη του συμβουλίου για τη συμμετοχή του Γιώργου Πομάσκι στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, ως εκπρόσωπο των προπονητών. Μάλιστα τα μέλη του συμβουλίου, λόγω της τελευταίας τροποποίησης του Νόμου για την εκπροσώπηση των προπονητών στα συμβούλια των Ομοσπονδιών, αποφάσισαν να ζητήσουν από τους Συλλόγους προπονητών να αποστείλουν εκ νέου τα χαρτιά τους (έως τις 27/1) με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε την προηγούμενη φορά.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έγινε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς υπήρξε αντικατάσταση του Παναγιώτη Μελαχρινού από την θέση του αντιπροέδρου. Τη θέση του Γ΄ αντιπροέδρου ανέλαβε ο Γιάννης Θεμελίδης με 14 ψήφους υπέρ, τρία λευκά και δύο αποχές.

Αλλαγές επικυρώθηκαν και στις Επιτροπές της Ομοσπονδίας, στις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά ο Τζούλιος Συνοδικός, πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και επί σειρά ετών προπονητής στίβου, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού.

Μέλη της Επιτροπής ανάπτυξης θα είναι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συλλόγων Προπονητών, Δημήτρης Παππάς (ΠΕΚΠΑ), Φλώρα Ρεντούμη (ΣΕΠΚΑ), Σάββας Κεφαλίδης (Β. Ελλάδας) και Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Δυτ. Ελλάδας). Το συμβούλιο προχώρησε στη συγχώνευση των Επιτροπών Αγώνων και Υποδομών, για καλύτερη λειτουργία, ενώ προχώρησε και στη σύσταση νέας επιτροπής. Πρόκειται για την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι Επιτροπές της Ομοσπονδίας

Τον Μάρτιο η Γενική Συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του 2023. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Στον Βόλο το Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών

Στην πόλη του Βόλου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών του 2023. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Πανθεσσαλικό Στάδιο να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός της χώρας και οι φίλοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας. Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο στάδιο της Λάρισας, θα γίνει κι ένα ακόμη σπουδαίο Πρωτάθλημα, αυτό της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ20. Η Πάτρα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, ενώ σε δύο ομίλους επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16.

Αναλυτικά οι πόλεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών & Κ23 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Κ23 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ18 – Βόλος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 – Λάρισα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Συνθέτων Ανδρών – Γυναικών & Κ23 – Πάτρα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Βόρειος Όμιλος – Ελευθερούπολη/Χαλκίδα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. Α-Γ & Κ23 – Αίγιο
Εαρινό Πρωτάθλημα -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ20 & Κ16 – Σέρρες
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. Βάδην Άστρος – Κυνουρίας
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου – Δεσκάτη

Δείτε το καλεντάρι

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία