Διεθνή
Η World Athletics ανακοίνωσε τους τελικούς υποψηφίους για το βραβείο International Fair Play Award 2023. Οι υποψήφιοι είναι Daniel Ebenyo (KE), Letesenbet Gidey (ΕΤ) και Jessica Warner-Judd (UK)

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το International Fair Play Award 2023

Η World Athletics ανακοίνωσε τους τελικούς υποψηφίους για το βραβείο International Fair Play Award 2023. Οι υποψήφιοι είναι Daniel Ebenyo (KE), Letesenbet Gidey (ΕΤ) και Jessica Warner-Judd (UK)

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το International Fair Play Award 2023 είναι μέρος των Βραβείων World Athletics 2023. Οι τελικοί υποψήφιοι για το βραβείο ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023. Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν με βάση την ψηφοφορία των οπαδών στα social media και την ψηφοφορία της επιτροπής. Οι τρεις τελικοί υποψήφιοι είναι:

  • Daniel Ebenyo: Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δρόμου της World Athletics στη Ρίγα το 2023, ο Daniel Ebenyo από την Κένυα, που βρισκόταν στην πρώτη θέση κατά τη διάρκεια των τελικών σταδίων του ημιμαραθωνίου των ανδρών, χαιρέτησε τον συναθλητή του Sebastian Sawe όταν ο Sawe τον προσπέρασε για το χρυσό.
  • Letesenbet Gidey: Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 10.000 μέτρα γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023, η Letesenbet Gidey από την Αιθιοπία επέστρεψε για να παρηγορήσει την Sifan Hassan από την Ολλανδία, μετά την δραματική πτώση της Hassan στην ευθεία του τερματισμού.
  • Jessica Warner-Judd: Μετά την ογδόη θέση στον τελικό των 10.000 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023, η Jessica Warner-Judd από τη Βρετανία ήταν η μόνη αθλήτρια που περίμενε και χειροκρότησε την τελευταία αθλήτρια που ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στις πλατφόρμες της World Athletics πριν από τα Βραβεία World Athletics στο Μονακό στις 11 Δεκεμβρίου.

International Fair Play Award

Το International Fair Play Award είναι μια διάκριση που απονέμεται σε αθλητές, ομάδες και άλλους ανθρώπους που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη δέσμευση στις αρχές του δίκαιου αγώνα (fair play) και της αθλητικής συμπεριφοράς. Η διάκριση απονέμεται από την Επιτροπή Διεθνούς Αθλητικού Δικαίου (CIFP) και την World Athletics.

Η CIFP ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια για την προώθηση των αρχών του δίκαιου παιχνιδιού στον αθλητισμό: δίκαιος ανταγωνισμός, σεβασμός, φιλία, ομαδικό πνεύμα, ισότητα και αθλητισμός χωρίς ντόπινγκ. Τιμά αυτούς που σέβονται τους γραπτούς και άγραφους κανόνες του αθλητισμού, που περιλαμβάνουν την ακεραιότητα, την αλληλεγγύη, την ανοχή, την φροντίδα, την αριστεία και τη χαρά, και που δίνουν το παράδειγμα σε άλλους, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Η πρώτη συνεργασία της CIFP με την World Athletics χρονολογείται από το 2003. Έχουν απονεμηθεί δέκα βραβεία από τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες για το World Athletics Awards 2023

ΑΜΑ 2023: Η συνέντευξη Τύπου του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

 

ΠΗΓΕΣ: WorldAthletics, FairPlayInternational, TimeOfSports

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία