Διεθνή
Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (5/5/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Η Αυστριακή σπρίντερ Ίνα Χούμερ ανακοίνωσε στα 23 της χρόνια την αποχώρησή της από την ενεργό δράση για προσωπικούς της λόγους.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε αγώνα στο Κάρντιφ ο Τζερεμάια Ατζού έτρεξε τα 100μ. σε 10.19 (+2,0).

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: Ο σχεδιασμός των μεταλλίων για τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ αποκαλύφθηκαν. Σχεδιάστηκαν από το σχολείο Κοσμημάτων της βρετανικής πόλης που φιλοξενεί τη διοργάνωση και την τοπική εταιρεία Toye, Kenning και Spencer.

ΓΑΛΛΙΑ: Οι ολυμπιονίκες στα 400μ. από τις Μπαχάμες Σόνι Μίλερ- Ουίμπο και Στίβεν Γκάρντινερ θα πάρουν μέρος στο Diamond League στο Παρίσι στις 18 Ιουνίου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Υποψήφιοι για τον αθλητή και αθλήτρια του μήνα Απριλίου, στο διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΑΑ είναι οι: Ράσιντατ Αντελέικ, Έιλις Μακόλγκαν, Νίνκε Μπρίνκμαν και Σάντρα Πέρκοβιτς στις γυναίκες και Γέμεν Κρίπα, Μάθιου Χάτσον- Σμιθ, Αμπντί Ναγκέγιε και Ντάνιελ Σταλ στους άνδρες.

ΝΙΟΝ: Άνοιξε η διαδικασία για τις υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πολύ-αθλημάτων του 2026. Οι πρώτες ημερομηνίες είναι 30 Ιουνίου μέχρι 9 Αυγούστου. Η έκφραση ενδιαφέροντος για τις υποψήφιες πόλεις θα ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου.

ΗΠΑ: Την Παρασκευή στο Prefontaine Classic στο Γιουτζίν ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα θα τρέξει 5.000μ. στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 12.35.36. Το Σάββατο είναι το κυρίως πιάτο του Diamond League, όπου και πάλι στα 5.000μ. ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Καναδού Μο Αχμέντ. Θα είναι ακόμη ο Πολ Τσελίμο, ο Σέλεμον Μπαρέγκα κ.α.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ο Χιούγκα Έντο έτρεξε τα 5.000μ. σε 13.10.60 και σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ιαπωνία σε αγώνες στη Νομπεόκα. Δεύτερος ήταν ο Έβανς Κεϊτάνι με 13.11.25 και τρίτος ο Εμάνουελ Κίπλαγκατ με 13.11.73. Στις γυναίκες στα 5.000μ. πρώτη ήταν η Τζούντι Τζεπνγκέτιτς με 15.03.23 και ακολούθησαν η Τζάνετ Νίβα με 15.03.34 και η Άγκνες Μουκάρι με 15.04.26.

ΤΟΚΙΟ: Κορυφαίοι Αμερικανοί αθλητές θα πάρουν μέρος στο γκραν πρι του Τόκιο την Κυριακή. Ξεχωρίζουν ο Κρίστιαν Κόλμαν στα 100μ., ο Μάικλ Νόρμαν στα 400μ., ο Αϊζάια Τζίουετ στα 800μ., ο Ρέι Μπέντζαμιν στα 400μ. εμπόδια και ακόμη. Η Λίνα Ιρμπάι στα 200μ. και η Κέντρα Χάρισον στα 100μ. εμπόδια. Στα εμπόδια θα τρέξει και η Τζαμαϊκανή «χάλκινη» ολυμπιονίκης Μέγκαν Τάπερ και στον ακοντισμό η Αυστραλή Κέλσι- Λι Μπάρμπερ.

ΙΤΑΛΙΑ: Σε μίτινγκ στη Ρώμη ο νεαρός Λορέντσο Μπενάτι κέρδισε τα 400μ. σε 46.01 που είναι ατομικό του. Ατομικό πέτυχε και η Λουντοβίκα Καβάλι στα 1.500μ. με 4.07.47.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η Γκελέτε Μπούρκα από την Αιθιοπία που έχει και το ρεκόρ διαδρομής, είναι το μεγάλο όνομα που μετέχει στο μαραθώνιο στην Οτάβα στις 29 Μαΐου. Έτρεξε πέρσι σε 2:22.17 και θα έχει βασικές αντιπάλους της την συμπατριώτισσά της Μπρουκταγίτ Εσετουάντ και την Τζούλιετ Τσέκουελ από την Ουγκάντα που έχουν 2:22.40 και 2:23.13 αντίστοιχα. Στους άνδρες μετέχουν οι Αιθίοπες Αντούγκνα Τακέλε (2:05.57), Τσεγκάγιε Κεμπέντε (2:05.11) και Αντουάλεμ Μπελάι Σίφροου (2:05.52).

ΚΕΝΥΑ: Ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλι έφθασε στην Κένυα για το μίτινγκ Κιπ Κέινο που διεξάγεται το Σάββατο στο Ναιρόμπι και ανήκει στην κατηγορία WACT Gold. Θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο Κενυάτη σπρίντερ Φέρντιναντ Ομανιάλα. «Με κέρδισε για το χρυσό στο Τόκιο, αλλά είναι έτοιμος για τη διοργάνωση. Μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι και αυτό είναι γιατί είμαι να αγωνιστώ με τους καλύτερους».

ΜΟΝΑΚΟ: Η AIU τιμώρησε με αποκλεισμό την Ινδή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Καμπαλπρέτ Καούρ. Βρέθηκε με την απαγορευμένη ουσία stanozolol. Έχει ατομικό ρεκόρ που είναι και εθνικό ρεκόρ 66,59μ. και ήταν 6η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Ο πρόεδρος της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου «πάγωσε» την ιδέα για να ακυρωθούν παγκόσμια ρεκόρ που είναι ύποπτα. Απάντησε στην πρόταση για αναγνώριση ως παγκοσμίου ρεκόρ της Τζαμαϊκανής Ελέιν Τόμσον- Χέρα με 10.54. Να αντικαταστήσει το ισχύον της Αμερικανίδας Φλόρενς Γκρίφιθ- Τζόινερ με 10.49. Μιλώντας στον Jamaica Observer ο Βρετανός αξιωματούχος είπε: «Αυτό είναι ένα θέμα που υπάρχει, αλλά υπάρχουν μερικά πολύ δύσκολα νομικά εμπόδια που στέκονται εμπόδιο. Ιδιαίτερα σχετικά με τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί όπου το βάρος της απόδειξης μπορεί να είναι μόνο ένα θετικό τεστ. Και αν δεν έχετε αυτή την απόδειξη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσετε να πάτε πίσω στα βιβλία της ιστορίας και να λέτε: «Λοιπόν, αυτό το ρεκόρ μπορεί να είναι λίγο ύποπτο, επομένως πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί σχετικά με αυτό».

ΤΣΕΧΙΑ: Η Κενυάτισσα Νάνσι Ρότιτς που έτρεξε τον περασμένο Δεκέμβριο τον μαραθώνιο στη Βαλένθια σε 2:19.31, είναι το κορυφαίο όνομα που μετέχει στο μαραθώνιο στην Πράγα την Κυριακή. Μετέχει ακόμη η Πιούριτι Τσανγκουόνι με 2:22.46. Στους άνδρες φαβορί είναι ο Εμάνουελ Σάινα με 2:05.02 και ο Αγιέλε Αμπσέρο που έχει 2:04.23 από το 2012.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία