Δημόσιοι Δρόμοι
Την Κυριακή 17 Απριλίου διεξάγεται το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου. Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν του Δημήτρη Θεοδωρακάκου.

8ο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στη Δεσκάτη- Συμμετοχές

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο νικητής του τελευταίου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου που είχε γίνει το 2019 και πάλι στη Δεσκάτη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Κυριακή 17 Απριλίου διεξάγεται το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου. Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν του Δημήτρη Θεοδωρακάκου.

Ο κορυφαίος αθλητής στο αγώνισμα, είναι και το φαβορί για τη νίκη, ο οποίος είχε κερδίσει και το 2019. Σημαντικές είναι και οι συμμετοχές άλλων τριών ικανών αθλητών στο βουνό. Ο Γιώργος Λουφέκης, που ήταν δεύτερος το 2019, ο Θανάσης Παγουνάδης και ο Γιώργος Διαλεκτός.

Στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή η «χάλκινη» ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Χριστίνα Γιατζιτζίδου. Η πρωταθλήτρια του ΦΓΣ Άργους Ορεστικό ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες του βουνού και είναι πολύ καλή. Θα πάρει μέρος ακόμη η Μαρία Μαλάι, η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου, η Μαρία Λουφέκη και η Ερμιόνη Χασκή.

Το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου ανδρών και γυναικών διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης.

Ο αγώνας θα είναι απόστασης 20,2 χλμ. σε νέα διαδρομή από αυτή που αρχικά είχε ανακοινωθεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που επικρατούν ακόμη στην περιοχή. Το επίπεδο του χιονιού στο βουνό παραμένει υψηλό κι έτσι δεν κατέστη δυνατό να καθαριστεί η διαδρομή από τον πάγο.

H εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Δήμου Δεσκάτης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν και από την οργανωτική επιτροπή ανακοινώθηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα με το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό και ορεινού δρόμου, με την επωνυμία «Κωνσταντίνεια 2022». Θα γίνουν τέσσερις αγώνας και η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην προέδρου και γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή.

Να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας, δεν είχε γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές (2020, 2021) ενώ το 2019 είχε και πάλι διεξαχθεί στη Δεσκάτη.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία