Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (29/3/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Το αυστραλιανό πρωτάθλημα άρχισε στο Σίδνεϊ με τις μικρότερες κατηγορίες. Ο Τζέι Γκόρντον κέρδισε τα 100μ. Κ20 σε 10.28 (+0,7). Ο Μίτσελ Λάιτφουτ νίκησε στα 110μ. εμπόδια Κ20 σε 13.59 (+1,0). Στα κορίτσια ξεχώρισε η Τόρι Λιούις με 11.59 (-0,9) και 11.52 στις σειρές στα 100μ. Κ20 και η Κλαούντια Χόλινγκσγουορθ στα 1.500μ. με 4.13.41.

ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ: Η ολυμπιονίκης Νάταλι Κουκ και ο ταχύτερος Αυστραλός Πάτρικ Τζόνσον είναι μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής «Μπρισμπέιν 2032».

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Στη δεύτερη μέρα του μίτινγκ στη Μπραγκάντσα Παουλίστα ο Γουίλιαμ Βενάνσιο έριξε στη σφαίρα 20,40μ. Η Αντρέσα Μοράις έριξε στο δίσκο 61,97μ. Ο Έρικ Καρντόσο έτρεξε τα 200μ. σε 20.89 (+0,1) και ο Εντουάρντο Ροντρίγκες επικράτησε στα 110μ. εμπόδια σε 13.44.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκλας Κάουλ θα κάνει το πρώτο του δέκαθλο στη σεζόν στο μίτινγκ συνθέτων του Ράτινγκεν 7-8 Μαΐου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Μουζίνγκα Καμπούτζι παραδέχθηκε πως ήταν «λίγο απογοητευμένη» που κληρώθηκε στον όγδοο διάδρομο στον τελικό των 60μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Όπως ανέφερε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Ένιωσα καλύτερα στα ημιτελικά. Ήξερα πως η κούρσα ήταν οκ, αλλά όχι ακόμη σπουδαία και ήξερα ότι μπορούσα να τρέξω γρηγορότερα. Αρχικά ένιωσα λίγο απογοητευμένη που ήμουν στο διάδρομο 8- συνήθως- προτιμώ να είμαι δίπλα σε άλλες, απλά να τις νιώθω, αλλά ξέρω ότι μπορούσα να το αλλάξω και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου και απλά να κάνω καλύτερη κούρσα», είπε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 60μ.

ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τζορτζ Σίντνορ, πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στις 60 γιάρδες.

ΙΝΔΙΑ: Στο ινδικό πρωτάθλημα μαραθωνίου στο Νέα Δελχί νικητές ήταν ο Νιντέντρα Σινγκ Ραβάτ σε 2:16.05 και στις γυναίκες η Τζιότι Σανκαράο Γκαβάτε με 3:01.20.

ΙΤΑΛΙΑ: Για πρώτη φορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η ιταλική ομάδα 4×100μ. μαζεύτηκε στη Ρώμη για εθνικό καμπ σκυταλοδρομιών. Οι Μαρσέλ Τζέικομπς, Λορέντσο Πάτα, Φάουστο Ντεσάλου και Φίλιπο Τόρτου είναι ανάμεσα στους 9 αθλητές που βρίσκονται στο προπονητικό καμπ στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Σε αγώνες στη Μπογκοτά ο Άρνοβις Νταλμέρο πήδηξε στο μήκος 7,90μ. (-0,7). Επίσης, ο Τζόνι Ρεντέρια κέρδισε τα 100μ. σε 10.24 (+0,8) και ο Ραούλ Μένα τα 200μ. σε 20.81.

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ: Η Γκουλσανόι Σατάροβα από το Κιργιστάν κέρδισε τον μαραθώνιο στην Τασκένδη με 2:34.50. Στους άνδρες νικητής ήταν ο συμπατριώτης της Ίλια Τιάπκιν με 2:21.42.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Μίκολα Νίζνικ είναι ανάμεσα στους Ουκρανούς αθλητές που μάχονται με τον στρατό εναντίον της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στίβου της πατρίδας του τόνισε: «Επέστρεψα στην Ουκρανία με σκοπό, να διακόψω την προετοιμασία μου στην Κένυα, όπου έχω ξοδέψει ήδη ένα μεγάλο ποσό χρημάτων μου. Μέχρι τώρα έχω βάλει τον αθλητισμό σε δεύτερη μοίρα, επειδή η προτεραιότητά μου είναι οι πολίτες της Ουκρανίας και να υπερασπιστώ την πατρίδα μου», δήλωσε ο μαραθωνοδρόμος, που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σε γκραν πρι στο Μοντεβιδέο ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα κέρδισε το μήκος με 7,85μ. Επίσης, η Ουρουγουανή Μανουέλα Ροτούντο έριξε στο ακόντιο 53,41μ. και σημείωσε εθνικό ρεκόρ.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: Τέσσερις ολυμπιονίκες είναι ανάμεσα στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ του Σαν Χουάν στις 12 Μαΐου. Ο αγώνας ανήκει στην κατηγορία WACT Silver. Είναι ο Τζάσμιν Καμάτσο- Κουίν από το Πόρτο Ρίκο στα 100μ. εμπόδια, ο Αμερικανός Ράιαν Κρούζερ στη σφαιροβολία, ο Στίβεν Γκάρντινερ από τις Μπαχάμες στα 400μ. και ο Αμερικανός Κρίστιαν Τέιλορ στο τριπλούν.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Γιόχαν Στόρακερς παραμένει πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας στίβου.

ΤΡΙΝΙΝΤΑΝΤ: Η επταθλήτρια Τάιαρ Γκίτενς αναδείχθηκε σε αθλήτρια του 2021 στο Τρίνινταντ & Τομπάγκο. Επίσης, δόθηκε ειδικό βραβείο στα μέλη της ολυμπιακής ομάδας 4×400μ. με τους Μέιτσελ Σεντένιο, Τζερίμ Ρίτσαρντς, Ντουάιτ Σεντ Χίλερ και τον Ντίνο Λίντορ που έφυγε από τη ζωή.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία