Δισκοβολία
Ο Κρίστγιαν Τσεχ παρουσίασε τους στόχους του για τη νέα σεζόν και μέσα σε αυτούς είναι και να «κυνηγήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία.

Ο Κρίστγιαν Τσεχ σκέφτεται το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία

Ο Κρίστγιαν Τσεχ έριξε φέτος στη δισκοβολία 71,27μ. που είναι και ρεκόρ Σλοβενίας και έγινε ο 10ος καλύτερος όλων των εποχών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Κρίστγιαν Τσεχ παρουσίασε τους στόχους του για τη νέα σεζόν και μέσα σε αυτούς είναι και να «κυνηγήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία.

Ο Σλοβένος, που πρόσφατα αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην πατρίδα του, έχει θέσει ως πρώτο στόχο να υπερασπιστεί του χρόνου τον παγκόσμιο τίτλο του στη Βουδαπέστη, τον οποίο κέρδισε φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Ρωτήθηκε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και είπε: «Πιστεύω ότι το Παρίσι είναι ακόμα λίγο μακριά. Δεν έχω όραμα και σχέδιο ακόμα». Πάντως, για να μπορέσει να πετύχει τους μεγάλους του στόχους, δουλεύει περισσότερο την τεχνική που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θέλει να αναβαθμίσει την ομάδα του, προσθέτοντας και έναν μόνιμο φυσικοθεραπευτή. Ο κορυφαίος ρίπτης γυμνάζεται με προπονητή τον Εσθονό Γκερντ Κάντερ, τον πρώην ολυμπιονίκη του 2008 στη δισκοβολία. «Ο Γκερντ ήταν πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν τα κατάφερε και τώρα προσπαθεί να το πετύχει μαζί μου», δήλωσε στο «siol.net».

Ο 23χρονος πιθανότατα θα ξεκινήσει τους αγώνες του τη νέα σεζόν από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων που θα γίνει τον Μάρτιο στη Λεϊρία.

Ο Κρίστγιαν Τσεχ έχει ατομικό ρεκόρ στο δίσκο 71,27μ. που έριξε φέτος στο Diamond League στο Μπέρμιγχαμ και αποτελεί και το εθνικό ρεκόρ. Βρίσκεται στο 10 όλων των εποχών. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει ο πρώην Ανατολικογερμανός Γιούργκεν Σουλτ με 74,08μ. από το 1986.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι ο Τσεχ πήρε τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά έχασε τον ευρωπαϊκό, αφού στο Μόναχο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από τον Λιθουανό Μίκολας Αλέκνα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία