Ημιμαραθώνιος
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που γέμισε την πόλη με περίπου 15.000 δρομείς.

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Νικητές Παρμάκης, Χαραλάμπους, στα 10χλμ. Αναγνώστου και Παναγιωτοπούλου

Στον ημιμαραθώνιο νικητές ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης και η Θάλεια Χαραλάμπους και στα 10χλμ. κέρδισαν ο Μάριος Αναγνώστου και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που γέμισε την πόλη με περίπου 15.000 δρομείς.

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Την απόφαση πήρε η οργανωτική επιτροπή πριν από την έναρξη των αγώνων και έπειτα από κοινή πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της προέδρου της Ο.Ε. και αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Μετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, σε μια άδεια από αυτοκίνητα πόλη, με τη διοργάνωση να ολοκληρώνεται με ένα after party. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και μάλιστα, υπήρχαν δρομείς από 46 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως την Αυστραλία, την Αρούμπα, το Αφγανιστάν, το Εκουαδόρ, το Καμερούν, τον Καναδά, τη Μαλαισία, το Τατζικιστάν κ.α.

Μέσα από τη φετινή διοργάνωση ενισχύθηκε η προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο αγωνιστικό μέρος στον ημιμαραθώνιο δρόμο νικητής ήταν ο παλιός πρωταθλητής του μαραθωνίου, Μιχάλης Παρμάκης με 1:08.41, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα και το 2013. Δεύτερος ήταν ο Βέλγος Γιουσέφ Μπουϊσάν με 1:09.04 και τρίτος ο Μιχάλης Χατζηιωάννου με 1:09.20. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Θάλεια Χαραλάμπους σε 1:16.23 και ακολούθησαν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με 1:18.12 και η Ματίνα Νούλα με 1:20.56.

Στα 10χλμ. επικράτησε ο πρωταθλητής Μάριος Αναγνώστου με 31.06, που είναι ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Ματζαρίδης με 33.04 και τρίτος ο Κύπριος Αμιρχόν Ρασούλεφ με 34.44. Η συναθλήτρια του Αναγνώστου στο γκρουπ του Σάββα Κουμπούρα, Ισμήνη Παναγιωτοπούλου επικράτησε στις γυναίκες με 34.57. Δεύτερη τερμάτισε η Μαργαρίτα Φρυγανιώτη με 39.08 και τρίτη η Κατερίνα Καρακουλάκη με 39.32.

Τέλος, στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Γιώργος Σταμούλης με 15.18, δεύτερος ήταν ο Γιώργος Ιατρουδέλλης με 15.47 και τρίτος ο Στέφανος Τζιερτζίδης με 15.58. Η πρώτη τριάδα στις γυναίκες ήταν η Ελληνοκαναδή Μελίσα- Έλενα Αναστασάκη (16.54), Βασιλική Καλλιμογιάννη (17.07) και Κατερίνα Κουτλή (17.32).

Μετά το τέλος των αγώνων κάποιοι από τους πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Μιχάλης Παρμάκης (1ος στον ημιμαραθώνιο ανδρών): «Είναι εκπληκτικός αυτός ο αγώνας και φέτος πέτυχε απόλυτα τον στόχο του. Αυτό που έχει καταφέρει αυτή η διοργάνωση είναι σπουδαίο. Είδα παρέες με 20χρονους να τρέχουν, πράγμα πολύ σημαντικό. Και εγώ δίπλα τους νιώθω σαν να είμαι 20 ετών όταν τρέχω. Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και θέλουμε να αφήσουμε κάτι πίσω μας στον αθλητισμό».

Θάλεια Χαραλάμπους (1η στον Ημιμαραθώνιο γυναικών): «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ σημαντική και η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη».

Μάριος Αναγνώστου (1ος στον Δρόμο 10.000μ. ανδρών): «Ήταν μία διαδρομή που την ευχαριστήθηκα πολύ, είχε πολύ κόσμο που μας εμψύχωνε και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ φιλόξενη. Επόμενοι στόχοι μου είναι να μπορέσω να εκπροσωπήσω ξανά την Εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις και να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».

Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (1η στον Δρόμο 10.000μ. γυναικών): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Η διαδρομή είναι απόλυτα επίπεδη και βοηθά τους δρομείς για καλές επιδόσεις, αλλά μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος με το χειροκρότημά του».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία