Ημιμαραθώνιος
Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην Πάτρα ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που είναι αφιερωμένος στο σημαντικό μαραθωνοδρόμο μας.

Μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Στον ημιμαραθώνιο στους άνδρες νικητής ήταν ο Αχμέντ Ουχντά με 1;05.53 και στις γυναίκες η Κλεμεντίνε Μουκαντάνγκα με 1:11.23.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην Πάτρα ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που είναι αφιερωμένος στο σημαντικό μαραθωνοδρόμο μας.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ο Αθλητικός Όμιλος Πάτρας «Κούρος» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Αχμέντ Ουχντά ήταν νικητής στους άνδρες με 1 ώρα 05.53 και δεύτερος ήταν ο Αντέμ Κουνεό με 1.06.19. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Σταμούλης που διένυσε την απόσταση σε 1.06.36 και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 1.06.14 από το Νοέμβριο του 2021. Ο αθλητής έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα διεκδικήσει καλές παρουσίες στα 5.000 μ. και 10.000 μέτρα. Μία θέση πίσω τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με 1.08.55 κι έπειτα ο Νίκος Σταμούλης με 1.09.14 στο ντεμπούτο του στην απόσταση.
Η πρώτη γυναίκα στον ημιμαραθώνιο ήταν η Κλεμεντίνε Μουκαντάνγκα με 1.11.23, ενώ πρώτη Ελληνίδα και τρίτη στο σύνολο ήταν η Δανάη Πασπάτη με 1.22.52 κι έπειτα η Ντενίς Δημάκη με 1.24.42.

Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός και τομεάρχης αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε από νωρίς στην Πάτρα και παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Ημιμαραθωνίου, αλλά και των 5χλμ. και του παιδικού αγώνα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Πελετίδη, όπως και με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του στίβου. Η Πάτρα άλλωστε είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον στίβο και μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή αγώνων.

Ο Νέστορας Κολιός μετά την επικράτησή του στα 10χλμ. στο Run Greece στα Ιωάννινα ήταν νικητής στο 5αρι της Πάτρας με 15.53 αφήνοντας πίσω του, τον Φίλιππο Σιώμο- Γκίζα με 16.13 και στην τρίτη τον Γιάννη Μπάρλο με 17.30. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επόμενη χρονιάς συμμετείχε στα 5χλμ. και αναδείχθηκε νικήτρια με 17.49. Η Ιωάννα Λαυρανού ήταν δεύτερη με 19.37 και η Εύη Αυγέρη τρίτη με 20.25.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία