Σκυταλοδρομία 4x400μ.
Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ. γυναικών δεν μπορεί να «κοιμάται» ήσυχη, καθώς έπεσε στην 16η θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Απίστευτες Ουγγαρέζες! Έτρεξαν σκυτάλη 4×400μ. σε τοπικό αγώνα και έριξαν 16η την Ελλάδα- Πάει για ένσταση ο ΣΕΓΑΣ

Η Εθνική ομάδα 4x400μ. γυναικών έχει φετινό ρεκόρ 3.33.65 που είχε σημειώσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. γυναικών δεν μπορεί να «κοιμάται» ήσυχη, καθώς έπεσε στην 16η θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και ο κίνδυνος δεν ήρθε από κάποιον αγώνα που περίμεναν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες πως μπορούσαν να απειληθούν από αντίπαλες χώρες. Αλλά από απίθανες Ουγγαρέζες! Ξαφνικά στο «Road to Munich» εμφανίζεται η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας να έχει τρέξει 4×400μ. σε αγώνα στην πατρίδα της, στις 10 Ιουλίου στο Μίσκολτς. Η τετράδα με τις Έβελιν Ναντάζι, Μπιάνκα Μπάρτα- Κέρι, Βιγκάρ Σιμόν και Γιάνκα Μόλναρ έτρεξαν σε 3.32.56. Με μέσο όρο 3.31.69 «κουβαλώντας» το 3.30.82 από πέρσι στη Στάρα Ζαγόρα, ανέβηκαν στην 15η θέση και η Ελλάδα έπεσε στην 16η θέση με Μ.Ο. 3.33.28.

Το ζήτημα όμως είναι ότι στον αγώνα στο Μίσκολτς έτρεξε η μια ομάδα που ήταν η Εθνική Ουγγαρίας και στη δεύτερη έτρεξαν τρεις Ουγγαρέζες και μία Ουκρανή! Αγωνίστηκαν οι Βερόνικα Όρι, Φάνι Μπάσκα, Ντορότια Ντάνσκο και η Ουκρανή Μαρίνα Κουρότσκινα.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ακόμη εντός πρόκρισης, αλλά το ζήτημα είναι αν μπορεί να μετράει επίσημα, ένας τέτοιος αγώνας. Να θυμίσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκρίνονται οι 16 πρώτες ομάδες στο ράνκινγκ. Δηλαδή, μπορεί η Εθνική ομάδα μέχρι τις 26 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία να τρέξει σε αντίστοιχο αγώνα; Δηλαδή η Εθνική ομάδα και μια δεύτερη με τρεις Ελληνίδες και μία για παράδειγμα Κύπρια πρωταθλήτρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime, υπάρχει περίπτωση ο ΣΕΓΑΣ να κάνει ένσταση στην ΕΑΑ.

Η Εθνική ομάδα 4×400μ. γυναικών έχει φετινό ρεκόρ 3.33.65 που είχε σημειώσει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ. Είχαν τρέξει Δέσποινα Μουρτά, Δήμητρα Γναφάκη, Μαρίτα Αργυρού και Ανδριάνα Φέρρα.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε ότι την επόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου διεξάγονται στην Πάτρα τα «Τοφάλεια». Στα 400μ. γυναικών θα είναι αγώνας τεστ και κριτήριο για τη συγκρότηση της Εθνικής ομάδας.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία