Άρχισαν οι εργασίες στο στάδιο Αρένα, που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Θα χρησιμοποιηθούν 220 τόνοι χάλυβα!

Η Σερβική Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το κλειστό στάδιο που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 18-20 Μαρτίου.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία η Αρένα του Βελιγραδίου θα εξοπλιστεί για τον στίβο. Στην κεντρική Αρένα θα καλυφθεί όλο το εμβαδόν του γηπέδου με στίβο. Έτσι, διαλύθηκαν οι κερκίδες από το επίπεδο 100 στην ανατολική και δυτική πλευρά. Κατά την κατασκευή της Αρένας θα χρησιμοποιηθούν 120 τόνοι χάλυβα για την υποδομή και 100 τόνοι χάλυβα για τον στίβο. «Το επίπεδο του δαπέδου στην Αρένα θα ανυψωθεί σε ύψος τριών μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι θα εγκατασταθεί προσωρινή υποδομή δαπέδου από προκατασκευασμένα χαλύβδινα στοιχεία και ξύλινα δοκάρια. Επίσης, πλάκες σε ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων», δήλωσε ο συντονιστής των εργασιών Μπόρις Τρίμσιτς.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι έχει προγραμματιστεί μίτινγκ στις 7 Μαρτίου, που θα αποτελέσει test event της διοργάνωσης. Είναι ν’ αγωνιστούν δύο Έλληνες πρωταθλητές. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60μ.