Κλειστός Στίβος
Ο Μίλτος Τεντόγλου στον πρώτο του αγώνα πήδηξε 8,12μ. στο μήκος στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ και πήρε τη νίκη δείχνοντας σε καλή κατάσταση.

Ξεκίνημα με 8,12μ. και νίκη ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος στο Γκέτεμποργκ- Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές στη Σουηδία

Στο Γκέτεμποργκ ο Πανταζής με 16,33μ. ήταν 1ος στο τριπλούν, ο Ανδρικόπουλος 2ος με 16,05μ. και η Χριστογεώργου 3η στο ύψος με 1,78μ. Ακυρώθηκε στην Ουψάλα ο Καραλής.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μίλτος Τεντόγλου στον πρώτο του αγώνα πήδηξε 8,12μ. στο μήκος στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ και πήρε τη νίκη δείχνοντας σε καλή κατάσταση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλές προσπάθειες και μάλιστα, πήγε δύο φορές στα 8,12μ. στη δεύτερη και τρίτη προσπάθειά του και είχε άλλο ένα άλμα, το έκτο του στα 8,07μ., το τέταρτο στα 8,06μ. ενώ ξεκίνησε τον αγώνα με 7,96μ. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι προετοιμάζεται με πρώτο μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Στα πλαίσια προετοιμασίας του ο επόμενος αγώνας του θα είναι στις 8 του μήνα στο Τόρουν. Δεύτερος ήταν ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ με 7,98μ.

Στο μίτινγκ στη σουηδική πόλη είχαμε άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Ανδρέας Πανταζής κατέλαβε την πρώτη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 16,33μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού δείχνει σε κάθε αγώνα να βρίσκει το ρυθμό του, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του στόχου του για τη χειμερινή περίοδο. Ο αθλητής πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα στην έκτη προσπάθεια, ενώ είχε δύο ακόμη προσπάθειες πάνω από τα 16,00μ., την δεύτερη (16,15μ.) και την τρίτη (16,02μ.).

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 16,05μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Οι δύο αθλητές διεκδικούν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ, καθώς βρίσκονται εντός την πρώτης 18αδας που δίνει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Στο ύψος η Ελευθερία Χριστογεώργου κατέλαβε την τρίτη θέση με 1,78μ. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,70 μ., πέρασε με την πρώτη το 1,74μ.., με την τρίτη το 1,78μ. και απέτυχε στο 1,81μ. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο (4/2) στο μίτινγκ ύψους στο Χουστοπέτσε. Νικήτρια στο ύψος ήταν η Σουηδέζα Ματίλντα Νίλσον με 1,81μ.

Άκυρος στην Ουψάλα ο Καραλής

Δεν πήγε ο αγώνας όπως θα ήθελε ο Εμμανουήλ Καραλής στο αποψινό μίτινγκ στην Ουψάλα. Ξεκίνησε από τα 5,52μ. και είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Νικητής ήταν ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις με 6,10μ. που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 6,22μ. για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Πάντως, έσπασε στο μίτινγκ του το δικό του ρεκόρ αγώνα με 6,04μ. από πέρσι. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Κ.Σ. Λάιτφουτ με 5,91μ. και τρίτος με επίσης, 5,91μ. (με την 3η) ήταν ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα που ισοφάρισε το ατομικό και εθνικό ρεκόρ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία