Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο οποίος πέρασε τα 5,61μ. που είναι φετινό ρεκόρ του στο μίτινγκ του Χορζόφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στο μίτινγκ από τα 5,41μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 5,61μ. με τον άλτη του Παναγιώτη Συμεωνίδη να υπερβαίνει το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Μετά στα 5,71μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ο Εμμανουήλ Καραλής την Παρασκευή στο μίτινγκ του Μπίντγκοστς πέρασε τα 5,50μ. και τώρα πάλι στην Πολωνία βελτιώνεται με 5,61μ. Δείχνει ότι βρίσκει το ρυθμό του και αναμένεται στους επόμενους αγώνες να πάει ψηλότερα. Τώρα έχει μπροστά του και το μίτινγκ που διοργανώνει ο ίδιος στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Ιουνίου. Στο μίτινγκ στο Χορζόφ πήρε την 7η θέση.

Νικητής ήταν ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5,92μ., ο οποίος στη συνέχεια δοκίμασε στα 6,07μ. και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί με 5,81μ., όσο πέρασε και ο Νορβηγός Παλ Λίλεφοσε που ήταν τρίτος και έκανε ατομικό ρεκόρ.