Τόλης Λελεκίδης
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ακολουθούν οι Βαλκανικοί Αγώνες στην Πόλη.

Βελιγράδι: Και με 10 αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού!

Τρεις Έλληνες αθλητές επιβεβαίωσαν φέτος τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Τρεις ακόμη τα έχουν από πέρσι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ακολουθούν οι Βαλκανικοί Αγώνες στην Πόλη.

Δύο διοργανώσεις που θα κρίνουν ουσιαστικά τις θέσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (18-20/3). Το Πρωτάθλημα διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Τρεις επιβεβαίωσαν

Ήδη τρεις πρωταθλητές μας επιβεβαίωσαν φέτος τα όρια για τη διοργάνωση στο Βελιγράδι. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με τα 8,22μ. που έκανε στο μίτινγκ στο Μετς. Ο Εμμανουήλ Καραλής με τα 5,81μ. στο επί κοντώ, που πέρασε στην Ουψάλα. Και η Ραφαέλα Σπανουδάκη με τα 7.29 στα 60μ. που έτρεξε στο μίτινγκ στην Οστράβα.

Ο πρώτος έχει καλύτερη επίδοση τα 8,22μ., ο δεύτερος το επανέλαβε και στο Κλερμόν Φεράν και η τρίτη στην ημερίδα στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή έκανε 7.28.

Τρεις από πέρσι

Άλλοι τρεις Έλληνες πρωταθλητές έχουν τα όρια από πέρσι και προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης βρίσκεται στην Αθήνα και θα κάνει προπονήσεις μέχρι το Βελιγράδι. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ θα προσπαθήσει να βελτιώσει το φετινό του 7.93.

Η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ., που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμη για το Βελιγράδι.

Και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ. Η ολυμπιονίκης του 2016, μπορεί να μην έχει κατεβεί σε αγώνες, όμως προπονείται κανονικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να αγωνιστεί στο Βελιγράδι. Θα αποφασίσει τη συμμετοχή της την τελευταία στιγμή.

Τρεις πιο κοντά

Από εκεί και πέρα και άλλοι αθλητές θα διεκδικήσουν στους επόμενους αγώνες το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο. Ο Κώστας Ζήκος είναι ένας από αυτούς στα 60μ. με όριο 6.63. Και η Μαρία Γάτου στο εξηντάρι με το όριο να είναι 7.30.

Σε καλή θέση είναι και ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν. Είναι στη δεύτερη θέση στο World Indoor Tour με 10β. Πρώτος είναι ο Γερμανός Μαξ Χες με 12β. Όλα θα κριθούν στη Μαδρίτη στις 2 Μαρτίου. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο για τον άλτη του Δημήτρη Βασιλικού. Ν’ αναφέρουμε ό,τι η πρώτη θέση δίνει wild card για το Παγκόσμιο.

Ανοιχτή η σκυτάλη

Τέλος, «ανοιχτή» είναι η θέση για την εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. γυναικών. Πολλά θα εξαρτηθούν από το Πανελλήνιο και τους Βαλκανικούς.

Φέτος η Ανδριάνα Φέρρα έχει κάνει 54.11, η Μαρίτα Αργυρού 54.97. Αθλήτριες που μπορούν να κατεβάσουν πολύ τις επιδόσεις της στις επόμενες κούρσες τους. Ακόμη είναι και η Κορίνα Πολίτη, που είναι καλή και στο διακοσάρι. Φυσικά οι τέσσερις θέσεις θα κριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία