Άλμα εις μήκος
Στις εξέδρες της Arena συναντήσαμε έναν θρύλο. Ο Ιβάν Πεδρόσο είχε καθίσει για να παρακολουθήσει, φυσικά το αγαπημένο του αγώνισμα, το μήκος.

Βελιγράδι: Ιβάν Πεδρόσο- «Ο Τεντόγλου θα πάει μακριά. Έχει φοβερό take off»!

Ο Ιβάν Πεδρόσο είπε πως ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να πάει πιο μακριά ακόμη και το χαρακτηριστικό του είναι η απογείωση με την αίσθηση στο πάτημα στη βαλβίδα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στις εξέδρες της Arena συναντήσαμε έναν θρύλο. Ο Ιβάν Πεδρόσο είχε καθίσει για να παρακολουθήσει, φυσικά το αγαπημένο του αγώνισμα, το μήκος.

Αυτό που έγραψε τη δική του ιστορία. Το stivostime συνάντησε τον κορυφαίο άλτη, προπονητή πια και τον ρώτησε για τον τελικό και τον Μίλτο Τεντόγλου.

«Είναι εξαιρετικός άλτης. Ήταν και σε καλή μέρα σε αυτό τον τελικό. Συγχαρητήρια», είπε αρχικά ο 49χρονος Κουβανός. Ήξερε φυσικά, αφού του συστήθηκα ως Έλληνας δημοσιογράφος, γι’ αυτό και έδωσε συγχαρητήρια σε όλη ουσιαστικά την ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Η κουβέντα μετά, με τα λίγα αγγλικά με ισπανικά μαζί, πήγε στη συνέχεια του Μίλτου Τεντόγλου. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη φετινή σεζόν του κλειστού, όπως εξελίχθηκε, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε ψηλά στο all time. Με το 8,55μ. έγινε ο 6ος όλων των εποχών. Αλλά ο Ιβάν Πεδρόσο παραμένει στο νο3 όλων των εποχών. Έχει 8,62μ.

«Μπορεί να πάει ακόμη πιο μακριά ο Τεντόγλου. Δεν μπορώ να πω πόσο, αλλά έχει πολλές πιθανότητες και για το ρεκόρ Ευρώπης στον κλειστό που είναι 8,71μ. Το ίδιο και για τον ανοιχτό».

Μη ξεχνάμε πως αν πάνε όλα καλά τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού. Το 2023 στην Ναντσίνγκ και το 2024 στη Γλασκώβη. Και υπάρχει του χρόνου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Το ρεκόρ Ευρώπης κατέχει ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγερ με 8,71μ.

Όσον αφορά για τα πλεονεκτήματα του Μίλτου Τεντόγλου, ο Ιβάν Πεδρόσο τόνισε: «Έχει φοβερό πάτημα στη βαλβίδα και take off». Σίγουρα ανάλογες «απογειώσεις» του Έλληνα πρωταθλητή θα περιμένουν πολύ και για τη φετινή σεζόν. Μη ξεχνάμε πως το καλοκαίρι έρχονται δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Αποχαιρετήσαμε τον Ιβάν Πεδρόσο και του δώσαμε και εμείς συγχαρητήρια. Ανάμεσα στους αθλητές που γυμνάζει είναι και ο Λάζαρο Μαρτίνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τριπλούν στο Βελιγράδι.

Για όσους πάντως δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ο τεράστιος Ιβάν Πεδρόσο έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή του πέντε παγκόσμιους τίτλους στον κλειστό. Είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια το 1993 στο Τορόντο, το 1995 στη Βαρκελώνη, το 1997 στο Παρίσι, το 1999 στο Μαεμπάσι και το 2001 στη Λισαβόνα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία