Διεθνή
Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου διεξάγεται το «γκαλά» της ΕΑ, όπου θα ανακοινωθούν οι αθλητές της χρονιάς. Υποψήφιοι είναι Τεντόγλου και Τζένγκο.

Το Σάββατο το «γκαλά» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ταλίν

Στο Ταλίν έχει ταξιδέψει και ελληνική αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ με τους Γιώργο Γιατρουδάκη, Ανδρέα Γκόγκα, Χρήστο Μελέτογλου και Παναγιώτη Δημάκο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου διεξάγεται το «γκαλά» της ΕΑ, όπου θα ανακοινωθούν οι αθλητές της χρονιάς. Υποψήφιοι είναι Τεντόγλου και Τζένγκο.

Το Ταλίν φιλοξενεί τη φετινή γιορτή ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών για το 2022. Είναι φυσικά πολύ σημαντικό πώς δύο Έλληνες αθλητές είναι στην τελική τριάδα στις κατηγορίες τους. Ο Μίλτος Τεντόγλου για τον αθλητή της χρονιάς και η Ελίνα Τζένγκο για το «Ανερχόμενο Αστέρι» του 2022.

Μάλιστα, για την Ελίνα Τζένγκο, όλα δείχνουν πώς θα πάρει εκείνη το έπαθλο για τη μεγάλη της φετινή επιτυχία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Συνυποψήφιές της είναι δύο άλτριες του ύψους, η Εσθονή Κάρμεν Μπρους και η Σέρβα Ανγκελίνα Τόπιτς.

Από την άλλη στους άνδρες τον πρώτο λόγο έχει ο Άρμαντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός πήρε όλους τους τίτλους φέτος, παγκόσμιους σε ανοιχτό και κλειστό και Ευρώπης και έσπασε τα παγκόσμια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό. Ο Σουηδός άλτης έχει συνυποψήφιο, εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου, τον Νορβηγό Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

Στις γυναίκες φαβορί είναι η Ολλανδή Φέμκε Μπολ και συνυποψήφιές της είναι η Σέρβα Ιβάνα Βουλέτα και η Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ. Τέλος, οι τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο του «Ανερχόμενου Αστεριού» είναι οι Μίκολας Αλέκνα (Λιθουανία), Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) και Νιλς Λαρός (Ολλανδία).

Πάντως, παράλληλα στη εσθονική πρωτεύουσα διεξάγεται και το συνέδριο της ΕΑ που ξεκίνησε την Πέμπτη με δείπνο, στο χώρο που πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ τραγουδιού. Την Παρασκευή θα γίνουν περίπου 10 workshops που θα συζητηθούν διάφορα θέματα, όπως το DNA, το I Run Clean, μάρκετινγκ, συλλογή δεδομένων και από ομοσπονδίες μέλη. Θα συνεχιστούν και το Σάββατο

Η World Athletics παρουσίασε το έργο της διαδικτυακής πλατφόρμας για τη συλλογή δεδομένων και αποτελεσμάτων από εθνικές ομοσπονδίες. Από το 2023 πιλοτικά θα συλλέγονται όλα τα αποτελέσματα και δεδομένα. Οι ομοσπονδίες θα υποβάλλουν αίτηση με τους αγώνες τους, συμπεριλαμβανομένου και των πρωταθλημάτων τους, τα οποία στη συνέχεια θα λαμβάνουν ετικέτα αγώνων στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο Ταλίν έχει ταξιδέψει και ελληνική αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη, τον διευθυντή αγώνων Ανδρέα Γκόγκα και τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου. Παρών θα είναι και ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος με την ιδιότητα του μέλους της ΕΑ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία