Η νίκη της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι αποτέλεσε έμπνευση για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ουκρανικής ομοσπονδίας στίβου, Γεβγέν Πρόνιν οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή εμπνεύστηκαν από την είδηση της νίκης της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Η Ουκρανή κέρδισε τον περασμένο Μάρτιο το χρυσό μετάλλιο στο ύψος. «Ήταν συγκινητικό για μένα, γιατί ήταν 19 Μαρτίου όταν ο ρωσικός στρατός ήταν κοντά στο Κίεβο», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Η 21χρονη είχε επικρατήσει στο Βελιγράδι με 2,02μ. που ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Στη συνέχεια στον ανοιχτό πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Επίσης, κέρδισε τον τελικό Diamond League στη Ζυρίχη και έκανε εθνικό ρεκόρ με 2,05μ. στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ αγαπητή αθλήτρια στην πατρίδα της και πολλές φορές με αφορμή τον πόλεμο έχει ταχθεί εναντίον με μηνύματά της στο Ίνσταγκραμ και με δηλώσεις της. Επίσης, ήταν από τις πρώτες που συμφωνούσε με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras