Δρόμοι ταχύτητας 400μ
Η Μαρία Μπελιμπασάκη πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα σπάικ. Μοιράστηκε τις σκέψεις της για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με το Sportime!

Το αντίο της σπουδαίας Μαρίας Μπελιμπασάκη- Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης!

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μίλησε για την κορυφαία στιγμή της, για τον ΣΕΓΑΣ, για τη σχέση της με τον Δημήτρη Χονδροκούκη και την άλλη μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαρία Μπελιμπασάκη πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα σπάικ. Μοιράστηκε τις σκέψεις της για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με το Sportime!

Η Μαρία Μπελιμπασάκη θέλει πρώτα απ’ όλα να ηρεμήσει, μετά τον πρωταθλητισμό και την πίεση που υπήρχε. Φωτογραφία: sportime

«Στη Στείαν εγεννήθηκε, στη Στείαν ενεθράφη,
εκεί ‘καμε κι εκόπιασεν ετούτα που σας γράφει».

Στο τέλος του έργου ο Βιτσέντζος Κορνάρος αναφέρεται στον τόπο καταγωγής του. Πήραμε μέρος των στίχων του ποιητή, για άλλη μια σημαντική προσωπικότητα που έχει βγάλει η παραλιακή πόλη της Κρήτης. Τη Μαρία Μπελιμπασάκη. Γεννημένη στις 19 Ιουνίου του 1991 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, μεγάλωσε στη Σητεία, όπου έκανε τα πρώτα της αθλητικά βήματα. Η κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ μίλησε στο Sportime για την πορεία της στα στάδια του στίβου. Αλλά και στα στιβικά δρώμενα, από μια άλλη θέση, της εκπροσώπου αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Δεν περιοριστήκαμε μόνο σε αυτή τη συζήτηση. Μας μίλησε για τη σχέση της με τον Δημήτρη Χονδροκούκη, αλλά και την άλλη της μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική. Ποιος όμως έφυγε «χορτασμένος» από τη συνέντευξη, το αφήνουμε σε σας τους αναγνώστες!

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ήταν το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φωτογραφία: sportime

Μαρία, ποιος θα ήταν ο απολογισμός σου στον στίβο;

«Αισθάνομαι τυχερή που έκανα πράγματα. Ότι μπορούσα σαν Μαρία, πιστεύω ότι το έδωσα. Δεν έχω απωθημένα. Ίσως μόνο μια στεναχώρια που δεν έκλεισα όπως θα ήθελα. Αλλά κατάλαβα πως πρέπει να φύγω από τον στίβο».

Ποια είναι τώρα η «επόμενη μέρα» για την Μαρία;

«Θέλω να ηρεμήσω. Όλα τα χρόνια της πίεσης με ταλαιπώρησαν. Θέλω ένα διάστημα, δεν ξέρω πόσο, θέλω να μείνω εκτός και να ξεκουραστώ. Προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες μου από εδώ και πέρα. Προς στιγμήν ασχολούμαι με την προπονητική. Έχω τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία. Με νοιάζει να δείξω σε άλλα παιδιά, μικρότερης ηλικίας πώς είναι ο στίβος. Είναι από τα ωραιότερα αθλήματα ο στίβος και έχει να σου μάθει πολλά πράγματα. Να βοηθήσω να μάθουν σωστά στίβο. Τις δυσκολίες που αντιμετώπισα δεν θα ήθελα να τις αντιμετωπίσει ένα άλλο παιδί. Θέλω ό,τι γνώση έχω να τη δώσω».

Θυμήθηκε πάλι και την άτυχη στιγμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Φωτογραφία: sportime

Πίστευα στο μετάλλιο στο Βερολίνο

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Βερολίνο το 2018, είναι τελικά η μεγαλύτερη στιγμή σου;

«Η καλύτερη χρονιά μου ήταν φυσικά το 2018. Μετά από 18 χρόνια στα στάδια. Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη, όλη η σεζόν, γιατί πήγε πολύ καλά».

Το πίστευες το μετάλλιο;

«Παρακολουθούσα τις κούρσες μου και πριν από το Βερολίνο. Ήξερα και τις αντίπαλές μου και τι έχουν κάνει. Πήγα με την 5η επίδοση, οπότε ήξερα ότι είναι στις δυνατότητές μου το μετάλλιο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάντως, ήμουν άλλος άνθρωπος. Εκείνη τη Μαρία δεν την αναγνωρίζω! Μπήκα μέσα και είπα, τώρα θα τα σπάσω όλα! Μπήκα για να δαγκώσω. Έλεγα δεν φεύγεις από εδώ χωρίς μετάλλιο! Ήξερα ότι μπορούσα και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θυμάμαι ότι δώδεκα μέρες πριν το Ευρωπαϊκό, στην προπόνηση και σε τεστ, πρωί στον Άγιο Κοσμά είχα τρέξει 50.35».

Το μίτινγκ του Μοντεβίλ, στις 30 Ιανουαρίου του 2021, αποτέλεσε τον τελευταίο αγώνα στην καριέρα της. Φωτογραφία: sportime

Την ίδια χρονιά όμως είχε την ατυχία στον κλειστό, όπου ακυρώθηκες στα ημιτελικά, έχοντας πάρει την πρόκριση στον τελικό.

«Σαν παραπάτημα ήταν. Για μένα τότε έχασα δεν κέρδισα κάτι που έφυγα από το διάδρομο. Είχα βάλει στόχο σε εκείνη την κούρσα την Τζαμαϊκανή Τόβι Τζένκινς. Απέναντι στο τρακοσάρι άρχισε το τρομερό σπρωξίδι. Για περίπου 50μ. η μία έσπρωχνε την άλλη. Επειδή θεωρώ ότι μέσα στις κούρσες μου κόβει, άρχισα να βγαίνω στην εξωτερική και την έσπρωχνα στο δεύτερο διάδρομο. Αυτό τη διέλυσε, κουράστηκε, την έκλεισα κιόλας και αυτό μου έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Τραγικό αυτό που έγινε στη συνέχεια…

Μία από τις αγάπες της Μαρίας Μπελιμπασάκη είναι η μαγειρική. Φωτογραφία: sportime

Όταν τελείωσε η κούρσα, πήρα να πάρω τα πράγματά μου. Θυμάμαι πως παρότι απαγορευόταν, εγώ είχα κρύψει το κινητό μου. Το πιάνω και βλέπω το μήνυμα του φίλου μου, του Δημήτρη Χονδροκούκη που μου έγραφε σε ακύρωσαν! Πήγαινε και κάνε ένσταση. Με την ελληνική αποστολή κάναμε ένσταση και ζητήσαμε να δούμε την κούρσα. Μπήκα σε ένα δωμάτιο με 6-7 άτομα της διοργάνωσης, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τεράστιες οθόνες. Ο επικεφαλής που μίλησα μου είπε αυτό είναι το σημείο που ακυρώθηκες. Του είπε πως είναι άδικο, αλλά με κοίταξε με ψυχρό βλέμμα και μου απάντησε αυτή είναι η απόφασή μου! Στη συνέχεια είχαν ακυρώσει περίπου 20 άτομα και μάλιστα, σχεδόν μια ολόκληρη σειρά στους άνδρες. Έγινε φυσικά μετά χαμός και άλλαξε ο κανονισμός. Όταν βγήκα από την αίθουσα, έκλαιγα και χτυπιόμουν. Μάλιστα, είπα φεύγω και σταματάω τον στίβο. Κρίμα ο κόπος μου. Μετά που ηρέμησα, αποφάσισα να μπω στον ανοιχτό και το έλεγα πως θα πάρω το μετάλλιο».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μίλησε για… όλα στον συντάκτη του Sportime, Τόλη Λελεκίδη

Θεωρείς πώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2018 είναι η χειρότερη στιγμή σου;

«Το Μπέρμιγχαμ ήταν μια ατυχία, που υπάρχει στον αθλητισμό. Την αποδέχθηκα. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν το 2021, η συμμετοχή μου στο μίτινγκ του Μοντεβίλ. Κακό κλείσιμο. Δεν είχα φυσικά σκοπό τότε να κλείσω τον στίβο. Αντιμετώπισα δυσκολίες μέχρι να φθάσω σε εκείνο τον αγώνα. Το 2019 έτρεξα Χανιά και Σαμορίν και το 2020 δεν αγωνίστηκα καθόλου. Πάλεψα με τους τραυματισμούς μου και με τις καραντίνες λόγω της πανδημίας, να κρατηθώ, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μέσα στις δύο τελευταίες μου σεζόν είχα σταματήσει και ξεκινήσει ξανά τέσσερις φορές. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο προπονητής μου (Κώστας Ηλίας) που με ήξερε πολύ καλά μου είπε: «Ξέρω ότι η ψυχολογία σου είναι στα τάρταρα, αλλά μην αφήσει τον κόπο να πάει χαμένος. Θέλω να κάνεις μια προσπάθεια να μπεις από την αρχή και εγώ θα είμαι εδώ να σε βοηθήσω, να τα καταφέρουμε. Τον Αύγουστο άρχισα προετοιμασία και πάλι. Έφθασα σε πολύ καλό σημείο και τον Δεκέμβριο ήμουν για 51.00 με 51.50. Πήγα όμως στο Μοντεβίλ με ταλαιπωρία και δεν μου βγήκε τίποτα. Η Μαρία στο Βερολίνο, ήταν ακριβώς το αντίθετο στο Μοντεβίλ, σαν να ήμουν χαμένη. Πρώτη κούρσα από το 2019. Όταν τελείωσα τον αγώνα, άρχισα να σκέφτομαι να σταματήσω, αλλά πάλι ήθελα να το παλέψω. Όμως μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όπου δεν μπόρεσα να είμαι εκεί, γύριζε πια συνέχεια στο μυαλό μου, πως ήρθε η ώρα να σταματήσω. Άρχισα να πέφτω ψυχολογικά, να χάνω τη Μαρία».

Ο Δημήτρης είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου

Προηγουμένως ανέφερες το μήνυμα του Δημήτρη. Είστε κοντά έξι χρόνια μαζί. Πώς είναι να ζούνε μαζί δύο πρωταθλητές;

«Είμαστε έξι χρόνια με τον Δημήτρη, με ένα διάστημα ενός χρόνου και κάτι κενό. Είμαστε από το 2015 μαζί. Με τον Δημήτρη χωρίσαμε κάποια στιγμή γιατί ήταν το πρόβλημα της «σύγκρουσης» θα έλεγα δύο πρωταθλητών. Μετά από 3,5 χρόνια είχαμε πολλά να διαχειριστούμε στο ίδιο σπίτι, αλλά θα το έλεγα πως ήμασταν δύο «κουτσοί» σε ένα σπίτι, που θέλουν να αντεπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι βρεθήκαμε πάλι μαζί, γιατί είχαμε φύγει από τον πρωταθλητισμό και αισθανόμασταν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Νομίζω ότι ο Δημήτρης είναι ο μοναδικός άνθρωπος που θα ήθελα να είμαι μαζί του. Είμαι πάντως άτομο και όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν ότι όταν τελειώνει μια οποιαδήποτε σχέση, δεν γυρίζω στο ίδιο πρόσωπο γιατί πιστεύω ότι έχει κλείσει ο κύκλος. Ο Δημήτρης είναι ο πρώτος άνθρωπος που γυρίζω πίσω! Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου».

Στην ερώτηση φυσικά για σχέδια γάμου, χαμογελώντας η Μαρία είπε:

«Είχαμε αρραβωνιαστεί το καλοκαίρι του 2018. Τώρα περιμένω δεύτερη πρόταση!».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, πέρα από τον πρωταθλητισμό διαχειρίστηκε για αρκετό διάστημα μια νευραλγική, όπως αποδείχθηκε θέση, αυτή της εκπροσώπου αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Μαρία είναι σημαντικό να υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών στο Δ.Σ. Πως είδες τον εαυτό σου σε αυτό το διάστημα που κατείχες τη θέση;

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Γιατί έχει άποψη για πράγματα που αφορούν τους αθλητές. Το καλό είναι ότι μπορείς να μάθεις τα πάντα που αφορούν όλο το φάσμα του στίβου. Να το μεταφέρεις στους αθλητές και να πάρεις γνώμες. Αλλά είναι απαιτητικό και δύσκολο γιατί δεν ασχολείσαι μόνο με το κομμάτι των αθλητών. Μπαίνεις στη διαδικασία να ασχοληθείς με τα πάντα. Από επιτροπές, αγώνες, οικονομικά, χορηγίες κ.λπ. Ο όγκος είναι μεγάλος. Ίσως θα έπρεπε ο αθλητής να ψηφίζει μόνο για τα θέματα των αθλητών, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό. Εγώ ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια όταν μπήκα στο Συμβούλιο από την προηγούμενη διοίκηση και ζορίστηκα πολύ. Δύσκολο πάντως, να είσαι εν ενεργεία αθλητής και να είσαι και στο συμβούλιο. Είναι πρακτικό το ζήτημα».

Άκουσες όμως και καλά και κακά σχόλια. Κάποιοι σου επιτέθηκαν όταν κατηγόρησες την Πολιτεία και τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού.

«Θέλω να τονίσω ότι πάντοτε είμαι και ήμουν υπέρ των αθλητών. Δεν με ενδιαφέρον τα κόμματα και η πολιτική. Είτε  λέγεται κ. Αυγενάκης ή οποιοσδήποτε άλλος πάλι απέναντι θα ήμουν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των αθλητών. Όποιοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν κρύβομαι πίσω από τα λόγια μου. Αυτό που θέλω να το πω, θα το πω. Από την άλλη οι ίδιοι οι πολιτικοί μας έβαλαν να εμπλακούμε, οπότε πως να μην έχω και έχουμε άποψη οι αθλητές. Προσωπικά όσο καιρό ήμουν εκπρόσωπος προσπάθησα να βελτιώσω ότι αφορά τους συναθλητές μου. Οικονομικό επίπεδο, προετοιμασίες, ταξίδια κ.λπ. Βοήθησα όσο μπορούσα».

Τώρα παραμένεις στο σύλλογο των αθλητών.

«Κάναμε τον σύλλογο αθλητών. Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού (ΠΣΑΚΑ). Το ξεκίνησα με πρώτη βάση τον σχεδιασμό των αθλητών. Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με τους χιλιάδες αθλητές που υπάρχουν. Οπότε υπάρχει μια βάση και θέλω τώρα ο σύλλογος να αυξηθεί. Θα προσπαθήσω να γράψω μέλη γιατί πρέπει οι αθλητές να εκφράζουν την άποψή τους. Και ο σύλλογος είναι αυτός που δίνει τη δυνατότητα. Οι γνώμες τους, οι προτάσεις τους μπορούν να μεταφερθούν από τον εκπρόσωπο στον ΣΕΓΑΣ ή ακόμη και στην Πολιτεία. Πάντως, πρέπει να ξεπεράσουμε και τη νοοτροπία του εν ενεργεία και μη εν ενεργεία. Δηλαδή, ένας αθλητής είναι καλός για εκπρόσωπος όταν είναι εν ενεργεία και κακός όταν δεν είναι; Δεν έχουν άποψη οι αθλητές που δεν είναι ενεργοί;».

Η Σοφία Σακοράφα ήρθε δυναμικά. Ο Κώστας Κεντέρης έχει γυρίσει και έχει βγει μπροστά

Η γνώμη σου για τη νέα διοίκηση;

«Γενικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που θέλουν το καλό του αθλητή, του προπονητή, του σωματείου και γενικά του στίβου, συμπλέουν μαζί και φέρνουν αποτέλεσμα, χωρίς να βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη Διοίκηση. Θεωρώ ότι η Σοφία Σακοράφα έφερε την αλλαγή. Ήρθε δυναμικά και ακόμη και τώρα δουλεύει με σκοπό να αλλάξει την Ομοσπονδία προς το καλύτερο. Και αυτό φάνηκε και φαίνεται προς τα έξω. Για να μην πω και για τις χορηγίες, που ποτέ δεν είχαμε σαν Ομοσπονδία τόσες πολλές και οι περισσότερες πάνε προς τους αθλητής. Για μένα έρχεται η άνθηση, γιατί ο στίβος έκανε μια κοιλιά. Αυτό είναι θετικό. Προσωπικά της βγάζω το καπέλο για τα όσια έχει υπομείνει. Πολύ δυνατός άνθρωπος.

Πέρα από τη Σοφία είναι και νέα πρόσωπα. Ένα από αυτά είναι ο Κώστας Κεντέρης. Αν δεν είχαμε τον Κώστα Κεντέρη οι χορηγίες δεν θα ήταν τόσο καλές. Ο Κώστας έχει βγει μπροστά. Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Από την άλλη στεναχωριέμαι πολλές φορές, που υπάρχουν δημοσιεύματα τύπου ο «Κωστάκης» και που τον κακοχαρακτηρίζουν. Είναι άσχημα. Διότι αυτός ο άνθρωπος, είναι ο Κώστας Κεντέρης. Είναι πρότυπο των παιδιών που έρχονται στον κλασικό αθλητισμό. Όταν μιλάς με αυτό τον τρόπο είναι τουλάχιστον ύβρις και αγένεια. Ο Κώστας έχει γυρίσει, έχει βάλει πλάτη να αλλάξουν τα πράγματα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει».

Γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Και εσύ ως εκπρόσωπος. Πώς βλέπεις το ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και τον στίβο;

«Πρώτη φορά που έχουμε γυναίκα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ. Η αλλαγή, έφερε αλλαγή στα πράγματα! Θεωρώ ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ οργανωτικές. Έχουμε άλλη ενέργεια. Πιστεύω ότι δίνουμε με το δικό μας τρόπο μια ώθηση. Καλό είναι πάντως, να έρχονται μπροστά νέοι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν την Ομοσπονδία. Καλό είναι να μπουν και άλλες γυναίκες».

Μεγάλη αγάπη η μαγειρική. Μαγειρεύω τα πάντα

Η άλλη μεγάλη σου αγάπη, η μαγειρική παραμένει; Τι θα μας μαγειρέψεις. Καλύτερα φαγητό ή γλυκό;

«Φαγητό καλύτερα. Οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Δεν έχω κάποια σπεσιαλιτέ. Όποιο φαγητό μου ζητήσει κάποιος θα προσπαθήσω να το φτιάξω. Προσωπικά κοιτάζω όταν έχω τραπέζι, ποιοι είναι καλεσμένοι, την περίοδο που γίνεται. Επειδή είμαι τελειομανής θα ψάξω μέρες πριν τι και πως. Θα οργανωθώ καλά. Μαγειρεύω τα πάντα. Έχω αγαπημένο σεφ τον Δημήτρη Παπαζυμούρη και διαβάζω συνταγές του και βλέπω τεχνικές του. Παρ’ όλα αυτά δεν παρακολουθώ εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση».

Η Μαρία ξεκίνησε με τον στίβο από το δημοτικό, μετέχοντας σε σχολικούς αγώνες. Αρχικά έπαιζε βόλεϊ με την ομάδα του σχολείου της. Εκεί στην ανίχνευση ταλέντων την επέλεξαν για στίβο, αλλά αρχικά δεν της άρεσε.

Αργότερα στο γυμνάσιο, ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής Μ. Χαμηλάκης μίλησε με τον παλιό της προπονητή τον Μιχάλη Γωνιωτάκη. Δοκίμασε διάφορες αποστάσεις, μέχρι το 2009 που έκανε καθαρά σπριντ. Με τον Μιχάλη Γωνιωτάκη έμεινε από το 2004 μέχρι τις αρχές του 2016 που συνέχισε με προπονητή τον Κώστα Ηλία.

Σου άρεσαν από την αρχή τα σπριντ ή ήθελες κάποιο άλλο αγώνισμα;

Εξ αρχής μου άρεσαν τα σπριντ. Ήμουν γρήγορη από μικρή και μου άρεσε ο ανταγωνισμός. Δεν νομίζω να έκανα κάποιο άλλο αγώνισμα.

Έχεις μετανιώσει για κάτι;

«Κάποιες φορές έχω κάνει λάθη που θα ήθελα να είχα αποφύγει. Όμως ακόμα και αυτά τα λάθη ήταν δικές μου επιλογές και όχι κάποιου άλλου, οπότε δεν μετανιώνω».

Φωτογραφίες από στιγμές της…

Το 2012 μετείχε στην πρώτη της Ολυμπιάδα στο Λονδίνο.

Το 2015 ήταν από τις σημαντικές στιγμές της. Είχε αγωνιστεί μπροστά στους φιλάθλους της Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η Εθνική ομάδα είχε πάρει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο, είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά στα 200μ.

Η μεγάλη της στιγμή ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο.

Στις 9 Ιουνίου του 2019 ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, στο μίτινγκ Βενιζέλεια, στα Χανιά.

Bio

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 19 Ιουνίου 1991
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Άγιος Νικόλαος Κρήτης
ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 100 μέτρα, 200 μέτρα, 400 μέτρα
ΥΨΟΣ: 1.75 μέτρα
ΒΑΡΟΣ: 62 κιλά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Πανναξιακός ΑΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κώστας Ηλίας

ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΚΟΡ: 100μ.: 11.34 από τις 15 Ιουνίου του 2012 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ (Μαρούσι)

200μ.: 22.6 (ρολόι χειρός) από τις 25 Ιουνίου του 2017 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στο Βιλνέβ Ντ’ Ασκ.

22.98 από τις 15 Ιουλίου του 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα

400μ.: 50.45 από τις 11 Αυγούστου του 2018 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο

60μ. (i) 7.30 από τις 18 Φεβρουαρίου του 2017 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Φάληρο

200μ. (i) 23.02 από τις 11 Φεβρουαρίου του 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Φάληρο

400μ. (i): 52.27 από τις 2 Μαρτίου του 2018 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 2018 2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Βερολίνο (400μ.)

2017 1η Σούπερ Λιγκ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, Βιλνέβ Ντ’ Ασκ (200μ.)

2016 9η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Άμστερνταμ (200μ.)

2012 10η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Ελσίνκι (200μ.)

Η Μαρία Μπελιμπασάκη έχει αναδειχθεί και 8 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Στα 100μ. ήταν νικήτρια 2012, 2015, στα 200μ. 2012, 2014, 2015, 2016 και 2018 και στα 400μ. το 2018. Επίσης, έχει αναδειχθεί δύο φορές Βαλκανιονίκης στα 200μ. το 2015 και στα 400μ. το 2018 (κλειστός). Έχει και δύο πρώτες θέσεις στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στα 200μ. και στα 4×100μ. το 2014.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη στο The Mall Athens έκανε τον απολογισμό της στον συντάκτη του Sportime, Τόλη Λελεκίδη

Το… αυτόγραφο!

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία