Επικαιρότητα
Τιμή στους πεσόντες της Καισαριανής από τον ΣΕΓΑΣ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

Τιμή στους πεσόντες της Καισαριανής από τον ΣΕΓΑΣ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

Πρόκειται για ένα δρομικό αγώνα που θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία – από το Χαϊδάρι έως την Καισαριανή .

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αγώνα-μνήμη στους ηρωικούς 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής στην κατοχική Αθήνα ετοιμάζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για ένα δρομικό αγώνα που θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία – από το Χαϊδάρι έως την Καισαριανή – των καμιονιών που μετέφεραν τους Έλληνες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 ως αντίποινα για την επίθεση στο διοικητή της 41ης Μεραρχίας Οχυρών Φραντς Κρεχ και της συνοδείας του στους Μολάους στις 27 Απριλίου του 1944.

Στις προκαταρκτικές επαφές που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 27 Μαρτίου στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, παρουσία της προέδρου της ομοσπονδίας, Σοφίας Σακοράφα, των προέδρων του ΕΚΑ, Κωνσταντίνου Κουλούρη και του ΕΚΠ, Μάρκου Μπεκρή, καθώς και του μέλους της επιτροπής υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, Λούλας Καρατζά, ήταν ομόφωνη η απόφαση να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Οι κύριοι Κουλούρης και Μπεκρής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση που έδειξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να συνδράμει στην προσπάθειά τους και τόνισαν ότι αποτελεί μεγάλη τους τιμή.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα και από την πλευρά μας θα πράξουμε οτιδήποτε χρειαστεί θεσμικά για να πάρει αυτός ο αγώνας σάρκα και οστά» τόνισε η κ. Σακοράφα.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος