Γενικά

Τα σύνθετα… πηγαίνουν στη Νάξο- Το Σαββατοκύριακο το «Πορτάραθλον» (πρόγραμμα & συμμετοχές)

Στο φετινό Πορτάραθλον ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Σοφίας Υφαντίδου και της Στέλλας Τζικανούλα στο έπταθλο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων «Πορτάραθλον» διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Νάξο. Αναμένεται ένα γεμάτο διήμερο σε έπταθλο και δέκαθλο.

Οι διοργανωτές αναβάθμισαν τον αγώνα και αυτό έφερε στο νησί των Κυκλάδων πολλούς πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο έπταθλο θα κάνει το τελευταία της «Πορτάραθλον» η Σοφία Υφαντίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κάνει τον δεύτερο φετινό αγώνα της, σε μια χρονιά που στο τέλος της έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα σπάικ της. Η αθλήτρια του Κυριάκου Μηνά αγωνίστηκε στο Γκροσέτο και συγκέντρωσε 5.315β.

Το ατομικό της είναι 6.102β. και πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη Νάξο, όπου έγινε παράλληλα το Πανελλήνιο συνθέτων.

Μια άλλη δυνατή Ελληνίδα στα σύνθετα η Στέλλα Τζικανούλα μετέχει στο «Πορτάραθλο». Έχει ατομικό 5.474β. και θα επιδιώξει μια καλή επίδοση. Πολλά από τα ρεκόρ της στα αγωνίσματα του επτάθλου τα έχει σημειώσει στη Νάξο, όπως και το ατομικό της το 2018.

Από ελληνικής πλευράς θα είναι και δύο νεαρές υποσχόμενες στο έπταθλο, η Μαργαρίτα Τσουκαλά με 5.096β. ρεκόρ και η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου με 5.093β. ατομικό. Ακόμη είναι η Μαρία Ζαχαρούδη που έχει 5.380β.

Μια παλιά «καραβάνα» των συνθέτων, η 39χρονη Ουκρανή Άννα Κασιάνοβα έχει δηλωθεί , η οποία έχει ρεκόρ 6.586β. Ακόμη θα είναι και η ανερχόμενη Ουκρανή Ντάρια Ντιχάνοβα με ρεκόρ 5.404β. που βρίσκεται στη Νάξο με στόχο να το βελτιώσει. Θα είναι η Αμερικανίδα Τζεστίνα Μάτσον με 5.635β. και η Βελγίδα Λάουρα βαν ντερ Μπραντ με 5.120β. που θέλουν και εκείνες το ρεκόρ.

Στους άνδρες στο δέκαθλο ο Άγγελος- Τζανής Ανδρέογλου, επιστρέφει μετά από ένα διάστημα που έμεινε εκτός λόγω ενός τραυματισμού. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 7.597β. που είναι και η καλύτερη επίδοση από τους μετέχοντες. Θα έχει βασικό αντίπαλο τον Ουκρανό Βαντίμ Άνταμτσουκ με ρεκόρ 7.522β. Δεν θα είναι ο Ελβετός Ματίας Στάινμαν που έχει 7.461β., καθώς αρρώστησε. Σε «τροχιά» για να κυνηγήσει ρεκόρ είναι και ο Άρης Περιστέρης που έχει 7.434β. Ν’ αναφέρουμε ό,τι ακύρωσαν τη συμμετοχή τους οι Ινδοί, καθώς είχαν πρόβλημα με την έγκριση της βίζας τους.

Συμμετοχές

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία