Γενικά
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί για τους αθλητές την τελευταία ευκαιρία για το Όρεγκον.

Τα επτά «εισιτήρια» για Όρεγκον και ποιοι μπορούν ακόμα να ετοιμάσουν βαλίτσες!

Τα όρια για Όρεγκον έχουν πιάσει ως τώρα Τεντόγλου, Φραντζεσκάκης, Τζένγκο, Ντρισμπιώτη, Καραλής, Στεφανίδη και Κυριακοπούλου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί για τους αθλητές την τελευταία ευκαιρία για το Όρεγκον.

Επτά Έλληνες πρωταθλητές, από τους οποίους τους πέντε θα τους δούμε αύριο και μεθαύριο ν’ αγωνίζονται στο Καυτανζόγλειο στάδιο, έχουν ήδη τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία, τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, την Νικόλ Κυριακοπούλου και τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ. Δεν θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη που έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ και η φυσικά η βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι πρωταθλητές που έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους μέσω ράνκινγκ. Αφορά τους αθλητές του βάδην. Πιο συγκεκριμένα η Κυριακή Φιλτισάκου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου έχουν προκριθεί στα 20χλμ. και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με την Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ.

Στη Θεσσαλονίκη όμως το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν θέσεις μέσω ράνκινγκ και κατ’ επέκταση την πρόκριση για το Γιουτζίν και άλλοι Έλληνες πρωταθλητές. Σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία. Σε καλές θέσεις βρίσκονται η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, η Δήμητρα Γναφάκη στα 400μ. εμπόδια και στο τριπλούν οι Νίκος Ανδρικόπουλος, Ανδρέας Πανταζής και Σπυριδούλα Καρύδη.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου θα κάνει τη δήλωση της ομάδας. Την επόμενη Κυριακή 3 Ιουλίου είναι η αναχώρηση του μεγαλύτερου κλιμακίου για το Σιάτλ, όπου η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία προσαρμογής. Στις 12 Ιουλίου θα μεταβεί το Όρεγκον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται 15-24 Ιουλίου. Στο διάστημα που η ομάδα θα βρίσκεται στην Αμερική, αναμένεται να έρθουν και οι προσκλήσεις των αθλητών που θα προκριθούν μέσω ράνκινγκ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία