Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη στάθηκε άτυχη, αφού είναι θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να χάνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Στίβος: Τότε θα τρέχουν πιο γρήγορα οι γυναίκες από τους άνδρες στα 100 μ.;

Τι βρήκε μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και γιατί πιστεύουν πως κάποτε οι γυναίκες θα κερδίζουν στα 100 μ. τους άνδρες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στίβος: Τότε θα τρέχουν πιο γρήγορα οι γυναίκες από τους άνδρες στα 100 μ. σπριντ, είπαν οι ειδικοί.

Σάλο προκάλεσε πριν από κάποια χρόνια η πρόβλεψη ειδικών, ότι οι γυναίκες θα τρέχουν πιο γρήγορα από τους άνδρες σε κάτι περισσότερο από 100 χρόνια από σήμερα (σ.σ. 150 χρόνια από την εποχή της πρόβλεψης).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2156 είναι βέβαιο ότι, σύμφωνα με μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων, «θα μείνουν στην ιστορία ως η πρώτη χρονιά που οι γυναίκες κέρδισαν τους άνδρες στα 100 μέτρα σπριντ».

Για να καταλήξει σε αυτήν την αμφιλεγόμενη πρόβλεψη, ο επιδημιολόγος Andrew Tatem του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και οι συνεργάτες του μελέτησαν, γράφει το nature.com, όλες τις κούρσες των 100 μέτρων, ανδρών και γυναικών από το 1900 και μετά.

Όπως προέκυψε από την σύγκριση, οι χρόνοι των γυναικών «βελτιώνονται σταθερά πιο γρήγορα από τους άνδρες τα τελευταία χρόνια».

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, υπολογίζεται ότι μια γυναίκα θα πρέπει να είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο «στα 100 μέτρα με χρόνο 8.079 δευτερολέπτων σε σύγκριση με τους άνδρες» που θα κάνουν χρόνο 8.098.

Πάντως, με την ίδια λογική, μελέτη του 1998 προέβλεψε ότι οι γυναίκες θα ξεπερνούσαν στους χρόνους τους άνδρες, πράγμα που δεν έγινε έως σήμερα.

Για να… δούμε (σ.σ. δουν) τι θα γίνει πάντως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2156.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποια είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει τρέξει άνθρωπος

Δείτε τι χρόνο θα έκανε σε αγώνα 100 μ. ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Στίβος: Τότε θα τρέχουν πιο γρήγορα οι γυναίκες από τους άνδρες στα 100 μ.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος