Διεθνή
Η Νταμάρις Μούθι Μουτούα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν. Ο φίλος της είναι ύποπτος για τη δολοφονία της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σοκ! Δολοφονία και άλλης αθλήτριας στην Κένυα. Βρέθηκε νεκρή η Νταμάρις Μούθι Μουτούα

Η Νταμάρις Μούθι Μουτούα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2010 στη Σιγκαπούρη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Νταμάρις Μούθι Μουτούα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν. Ο φίλος της είναι ύποπτος για τη δολοφονία της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η γεννημένη στην Κένυα αθλήτρια, αγωνίζονταν για το Μπαχρέιν και μετείχε σε αγώνες δρόμου. Τελευταία είχε τρέξει στις 3 Απριλίου στον ημιμαραθώνιο στη Λουάντα στην Αγκόλα και είχε τερματίσει 3η με 1:14.39. Βρέθηκε δολοφονημένη, με πιθανό να την έχει σκοτώσει ο φίλος της, που είναι Αιθίοπας δρομέας. Πρόκειται για τον Έσκιντερ Χαϊλεμαριάμ Φόλι.

Αυτή είναι μία ακόμη δολοφονία στην Κένυα. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχε βρεθεί δολοφονημένη η Άγκνες Τίροπ. Είχε βρεθεί μαχαιρωμένη στο σπίτι της στο Ίτεν. Η πόλη της Κένυας χρησιμοποιείται από πολλούς αθλητές κυρίως, των μεγάλων αποστάσεων για προετοιμασίες.

Η Μουτούα ήταν 28 ετών και είχε κατακτήσει με την Κένυα το χάλκινο μετάλλιο στα 1.000μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2010 στη Σιγκαπούρη, πριν αλλάξει υπηκοότητα.

Η δολοφονία της προστίθεται στη βία εναντίον των γυναικών που υπάρχει στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα το σώμα της άτυχης αθλήτριας μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο. Η αστυνομία αναζήτησε τον φίλο της, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία. Ο άνδρας προπονούνταν στην ίδια εγκατάσταση στο Ίτεν και διέφυγε. Τηλεφώνησε σε ένα φίλο του που γυμνάζονταν μαζί και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του και το πτώμα βρίσκεται στο σπίτι της.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία