Γενικά
Δυναμική παρουσία της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, αθλητών και προπονητών είχαμε στον Άγιο Κοσμά.

Σοφία Σακοράφα: «Δεν θα φύγει κανείς από τον Άγιο Κοσμά μέχρι νεοτέρας» (vid.)

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Δυναμική παρουσία της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, αθλητών και προπονητών είχαμε στον Άγιο Κοσμά.

Ήταν μια παρουσία- παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθώς πρωταθλητών-μελών της Εθνικής Ομάδας Στίβου, προπονητών και άλλων παραγόντων του ΣΕΓΑΣ, που έγινε σήμερα (Τρίτη 31/1) στα γραφεία της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την έξοδο των αθλητών από τους ξενώνες.

Η Σοφία Σακοράφα με τους προπονητές Γιώργο Οικονομίδη, Περικλή Χατζηαναστασιάδη και τον αθλητή Κώστα Νάκο (φωτογραφία/ ΣΕΓΑΣ: Στέλιος Στεφάνου- Eurokinissi)

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΝ Μερόπη Μοσχογιάννη και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας και της μετέφερε τη θέση της Ομοσπονδίας όπως αποφάσισε σύσσωμο το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση σύμφωνα με την οποία:

  • Αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση Αθλητών ή και εγκαταστάσεων παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών Αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους Πρωταθλητές μας, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την συνάντηση με την πρόεδρο του ΕΑΚΝ και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε:

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν αγνοώντας και τους δικούς τους Νόμους και κυρίως αγνοώντας και παραβλέποντας την Ομοσπονδία και τους αθλητές.

Θέλω να δηλώσω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντά της και κυρίως τα συμφέροντα των αθλητών και των συλλόγων της.

Θα προσθέσω ότι μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία η απουσία της ΓΓΑ κατ’ αρχήν, του αρμόδιου υπουργείου δηλαδή, αλλά και η αφωνία του κ υπουργού σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές μας, σε άσχημη μάλιστα ψυχολογική κατάσταση. Αθλητές υψηλού επιπέδου που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Πρέπει ο κ. υπουργός, τώρα, εδώ και τώρα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας αθλητής από τον Άγιο Κοσμά, μέχρι νεοτέρας και μέχρι, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Μέλη της διοίκησης και των επιτροπών, αθλητές και προπονητές συμμετείχαν στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (φωτογραφία/ ΣΕΓΑΣ: Στέλιος Στεφάνου- Eurokinissi)

Στην σημερινή συγκέντρωση παρόντες από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ήταν, ο Α’ ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, η Β’ ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, τα μέλη Νίκος Τσώνης, Παναγιώτης Μελαχρινός, Αλέξης Αλεξόπουλος και το μέλος της ΕΠΥΑ Λούλα Καρατζά.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο βουλευτής Νότιας Αττικής Γιάννης Γκιόκας.

Το παρών έδωσαν ακόμη ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, ο συντονιστής ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του ΣΕΠΚΑ Φλώρα Ρεντούμη, ο εκπρόσωπος των πρωταθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Νυφαντόπουλος και οι προπονητές, Μανώλης Καραγιάννης, Ηλίας Κώστας, Περικλής Χατζηαναστασιάδης, Γιώργος Οικονομίδης.

Την προσπάθεια της διοίκησης ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές της εθνικής ομάδας Μιχάλης Αναστασάκης, Σπύρος Δουκατέλης, Κώστας Νάκος, Δέσποινα Μουρτά, Ορέστης Ντουσάκης, Γιάννης Κορακίδης, Αννα Κιάφα, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάννα Φέρρα, Μαρία Μαγκούλια, Ελένη Πόλακ, Κατερίνα Κούτλη κ.α.

Ο εκπρόσωπος των πρωταθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Νυφαντόπουλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας δήλωσαν:

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία