Δρόμοι
Run Greece του 2023: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο της χρονιάς στο Ηράκλειο

Run Greece του 2023: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο της χρονιάς στο Ηράκλειο

Τους αγώνες Run Greece διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Run Greece του 2023: Η μεγάλη γιορτή των πόλεων, τo Run Greece, εκκίνησε και φέτος τη δράση του, από την πόλη του Ηρακλείου.

Περισσότεροι από 3.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον 10ο αγώνα, που μάλιστα φέτος επέστρεψε στο κέντρο του Ηρακλείου στη πλ. Ελευθερίας, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Τους αγώνες Run Greece διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Στους αγώνες των 10 χιλιομέτρων στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαριάννα Τρούλη (42.22), στη δεύτερη θέση η Μαριάννα Πρωτογεράκη και στην τρίτη θέση η Ιταλίδα Καρολίνα Σάλασα. Στους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα στη πρώτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης με 32.45, στη δεύτερη ο Μανόλης Σηφάκης (36.35) και στη τρίτη ο Δημήτρης Μανιώτης (39.16).

Στα 5 χιλιόμετρα στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Δόδρου (21.03), δεύτερη η Έλλη Κουναλάκη (21.41) και στη τρίτη θέση η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου (22.00).

Στους άνδρες στα 5χλμ. πρώτος ο Γιώργος Μαστοράκης (16.47), δεύτερος ο Γιάννης Παπαλεωνίδας (16.58) και στη τρίτη θέση ο Νικηφόρος Τζιώτης (17.50).

Run Greece του 2023: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο στο Ηράκλειο

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα τα 5 χιλιόμετρα μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για 10η συνεχή χρονιά, το RUN GREECE Ηράκλειο, σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση όλων των διοργανωτών και πρωτίστως των χιλιάδων συμμετεχόντων στην ευγενή άμιλλα, στην ισχυρή βούληση, στην αγάπη για τον αθλητισμό. Για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση που ήδη έχει καθιερωθεί. Ένα αθλητικό γεγονός γύρω από το οποίο αναπτύσσονται συνεργασίες, συνενώνονται δυνάμεις και βέβαια επικοινωνούν άνθρωποι. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αθλητικούς φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Και οι φετινοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα πως τρέχουμε όλοι μαζί, γιατί ο αθλητισμός μας ενώνει.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την επιτυχημένη διοργάνωση στο Ηράκλειο ανέφερε: «Ευχαριστούμε ολόψυχα την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την μεγάλη βοήθεια που δίνει στην ομοσπονδία μας. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει πάντα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσο πολύ κόσμο να συμμετέχει, είναι μια γιορτή της πόλης, της Κρήτης, το χαιρόμαστε όλοι μας, ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει με τη συμμετοχή του αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που έδωσε την εκκίνηση στο δεύτερο γκρουπ των 5 χιλ. δήλωσε: «Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε σταθερά το Run Greece με τις υπηρεσίες και το προσωπικό μας διότι πρόκειται για ένα αγώνα μαζικού αθλητισμού όπου η συμμετοχή έχει μεγαλύτερη σημασία από τη νίκη. Ειδικά η φετινή διοργάνωση, η 10η που διεξάγεται στην πόλη μας, επέστρεψε στο κέντρο του Ηρακλείου και μας έδωσε την επιπλέον ικανοποίηση να δούμε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να γεμίζουν τους νέους πεζόδρομους».

Στα 5χλμ. συμμετείχε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος