Μαραθώνιος
Πότε θα γίνει το κάτω από τις δύο ώρες στον Μαραθώνιο

Πότε λένε τα μοντέλα θα γίνει το κάτω από τις δύο ώρες στον Μαραθώνιο

Η γραμμή της ιστορικής εξέλιξης του παγκόσμιου ρεκόρ ανδρικού Μαραθωνίου και ο Μαραθώνιος κάτω από δύο ώρες

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πότε λένε τα μοντέλα ότι θα γίνει το κάτω από τις δύο ώρες στον Μαραθώνιο, μετά τον εκπληκτικό χρόνο του Κέλβιν Κίπτουμ.

Μία προσπάθεια μοντελοποίησης των χρόνων στον Μαραθώνιο, οδήγησε τους επιστήμονες στο να βρουν το πότε θα τρέξει ο άνθρωπος Μαραθώνιο κάτω από δύο ώρες.

Μάλιστα, οι χρόνοι των Ελιουντ Κιπτσόγκε (2:01:09 Βερολίνο 2022) και ειδικά το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ του Κέλβιν Κιπτούμ (2:00:35 Σικάγκο 2023), ήταν αυτοί που έσπρωξαν το γράφημα στο να υπολογιστεί πιο σύντομα ένας χρόνος κάτω από τις δύο ώρες στον μαραθώνιο.

Πότε θα γίνει το κάτω από τις δύο ώρες στον μαραθώνιο

Χωρίς τους χρόνους των Κιπτσόγκε και Κιπτούμ, το μοντέλο έβγαζε πιθανή περίοδο του ρεκόρ κάτω από τις δύο ώρες στο Νοέμβριο του 2031.

Ωστόσο, όταν προστεθεί στα δεδομένα και ο χρόνος του Κιπτούμ η γραμμή της ιστορικής εξέλιξης του παγκόσμιου ρεκόρ ανδρικού μαραθωνίου επισπεύδει το να γίνει μαραθώνιος κάτω από δύο ώρες έως τον Μάρτιο 2027.

Πότε λένε τα μοντέλα θα γίνει το κάτω από τις δύο ώρες στον Μαραθώνιο

Για την… ιστορία πάντως αν ακολουθήσουμε τη «γραμμή Κιπτούμ» διαπιστώνουμε ότι ο ταχύτερος χρόνος που μπορεί να τρέξει ένας άνθρωπος τον μαραθώνιο είναι 1:55:40.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά από το Σάσεξ έτρεξε ημιμαραθώνιο με γαλότσες σε λιγότερο από δύο ώρες

Άνδρας από το Μπρίστολ έτρεξε ​​322 χιλιόμετρα στο πάρκο της γειτονιάς του – Γιατί το έκανε

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος