Μαραθώνιος
Πώς ο Μαραθώνιος Αθήνας δίνει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία

Πώς ο Μαραθώνιος Αθήνας δίνει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζει το 97% καθώς σύμφωνα με τις μελέτες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα γεγονός εθνικής σημασίας με πολύ μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Η Αθήνα και η Αττική γίνονται κάθε χρόνο πόλος έλξης χιλιάδων ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα για να τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή, γράφει το σάιτ του ΣΕΓΑΣ.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι μέσα από την αγωνιστική εμπειρία, οι δρομείς να βιώσουν τις δυνατότητες, αλλά και τις ομορφιές της χώρας μας. Τον πολιτιστικό πλούτο μέσα από επισκέψεις σε μουσεία και και άλλους πολιτιστικούς χώρους.

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων στην Αθήνα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζει το 97% καθώς σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια μαζί με κάθε δρομέα έρχονται στην Αθήνα επιπλέον συνοδευτικά άτομα με αποτέλεσμα το σύνολο των επισκεπτών από το εξωτερικό να αγγίζει τις 45.000.

Πώς ο Μαραθώνιος Αθήνας δίνει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία

Τα έσοδα της Αττικής από το τετραήμερο των εκδηλώσεων φτάνουν τα 45.000.000, ενώ εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί που προκύπτουν από την ΟΠΑΠ Marathon Expo.

Συνολικά 180 εκθέτες παρουσιάζονται στο κοινό από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο στην μεγαλύτερη αθλητική έκθεση της χώρας, που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβο Ντο.

Οι 90.000 επισκέπτες που περνάνε την πύλη του εκθεσιακού κέντρου κάνουν αγορές που αγγίζουν τις 900.000 ευρώ! Ποσό που καταλήγει στην ελληνική αγορά και κατ΄επέκταση στην ελληνική οικονομία.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, πέρα και πάνω απ΄όλα είναι μια μεγάλη γιορτή για χιλιάδες δομείς, αλλά και τους πολίτες, που κάθε χρόνο κάνουν όλο και πιο δυναμική την παρουσία τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο και γίνονται μέρος μιας σπουδαίας ιστορίας.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος