Γενικά
Πώς είναι να τρέχεις με εξωσκελετό

Πώς είναι να τρέχεις με εξωσκελετό

Ο πρώτος εξωσκελετός είναι διαθέσιμος στους καταναλωτές και έχει σκοπό να βελτιώσει το επίπεδο της προπόνησής

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μπορεί ο εξωσκελετός σαν εικόνα να θυμίζει κάτι εξωγήινο, όμως πρόκειται για μια κατασκευή που ήδη κάνει τα πρώτα βήματα ώστε να βρίσκεται σύντομα στο εμπόριο και να είναι διαθέσιμη προς όλους μας.

Το τρέξιμο με εξωσκελετό μπορεί να γίνει viral  καθώς είναι κάτι το μοναδικό, μια εμπειρία πρωτόγνωρη που στη σημερινή εποχή, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο καθένας.

Η εταιρεία Enhanced Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ και το Shenzhen δημιούργησε το Sportsmate 5, έναν εξωσκελετό που διαθέτει μια αρκετά περίτεχνη ζώνη εργαλείων.

Πώς είναι να τρέχεις με εξωσκελετό

Πώς είναι να τρέχεις με εξωσκελετό

Ο εξωσκελετός, είναι μια κατασκευή που βοηθάει τον χρήστη της ώστε να έχει ενισχυμένη αντοχή, προστασία και δύναμη ενώ λειτουργεί με την χρήση χειριστηριών υπολογιστή και με την ενεργοποίηση προηγμένων ψηφιακών και υδραυλικών συστημάτων.

Η Enhanced Robotics αναφέρει ότι ο εξωσκελετός χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να αναλύσει το βάδισμα του χρήστη και να προσαρμόσει ανάλογα τις ανάγκες του.

Με λίγα λόγια, όσο πιο γρήγορα κινούνται τα πόδια σας, τόσο πιο ενεργητικός θα είναι ο εξωσκελετός.

Το Sportsmate 5 έχει δύο κύριες λειτουργίες (μαζί με ορισμένες δευτερεύουσες λειτουργίες), την υπαίθρια, για τρέξιμο και πεζοπορία αλλά και μια για το γυμναστήριο.

Αυτές οι διαφορετικές λειτουργίες επιλέγονται μέσω των ρυθμίσεων, όμως μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν, κουμπιά ελέγχου και στις δύο πλευρές της ζώνης.

Σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει να τρέξουν με εξωσκελετό, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, όπως το γεγονός ότι οι ιμάντες των ποδιών χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου, σκαρφαλώνοντας άβολα στους μηρούς ενώ η μπαταρία έπεφτε συνέχεια, μη έχοντας την πρέπουσα διάρκεια.

Αλλά μόλις αντιμετωπιστούν αυτά τα εμπόδια, το τρέξιμο με τον εξωσκελετό  δεν ήταν καθόλου δυσάρεστο. Μάλιστα, υπήρξαν και ορισμένες μετρήσεις που βοηθούν στο συμπέρασμα για το αν όντως υπάρχει βοήθεια με τη χρήση του συστήματος.

Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες όσον αφορά τον χρόνο αλλά ήταν αισθητές όσον αφορά την ποιότητα του τρεξίματος.

Το συμπέρασμα είναι πως η συσκευή της Enhanced Robotics δεν είναι τέλεια και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που πρέπει να τελειοποιηθούν όμως εκπληρώνει τις υποσχέσεις της, παρέχοντας μια συναρπαστική εικόνα ενός μελλοντικού τρόπου εκγύμνασης.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας - Αρθρογραφία