Κλειστός Στίβος
Μετά και τη διεξαγωγή του μίτινγκ στη Μαδρίτη οριστικοποιήθηκαν οι νικητές της σειράς της W.A. Indoor Tour. Πήραν wild card για το Παγκόσμιο.

Ποιοι κέρδισαν το World Indoor Tour και πήραν τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο

Οι αθλητές που κέρδισαν το φετινό Indoor Tour πήραν χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων και την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μετά και τη διεξαγωγή του μίτινγκ στη Μαδρίτη οριστικοποιήθηκαν οι νικητές της σειράς της W.A. Indoor Tour. Πήραν wild card για το Παγκόσμιο.

Οι νικητές της σειράς πήραν από 10.000 δολάρια και κάρτα ελευθέρας για συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Το κατάφερε στα 60μ. ο Αμερικανός Ελάιτζα Χολ. Ακόμη ο Βρετανός Έλιοτ Γκιλς στα 800μ., ο Κουβανός Λάζαρο Μαρτίνεζ στο τριπλούν και ο Πολωνός Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι στη σφαίρα. Στις γυναίκες η Πολωνή Ζουστίνα Σβιέτι- Έρσετιτς στα 400μ., η Γκουντάφ Τσεγκάι από την Αιθιοπία στα 1.500μ. Ακόμη η Αυστραλή Ελεανόρ Πάτερσον στο ύψος και η Βρετανίδα Λορέν Γιούτζεν στο μήκος. Στα 3.000μ. ο Αιθίοπας Λαμέτσα Γκίρμα ήταν δεύτερος στη Μαδρίτη. Όμως του έδωσε την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Επίσης, η Ντιβάιν Τσάρλτον από τις Μπαχάμες παρότι δεν έτρεξε στη Μαδρίτη, πήρε την πρώτη θέση στα 60μ. εμπόδια. Στοίχισε στη Φινλανδή Ρίτα Χούρσκε που ήταν δεύτερη στη Μαδρίτη και για ένα πόντο έμεινε δεύτερη και στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος.

Να σημειώσουμε ότι σε δύο περιπτώσεις η πρώτη θέση κρίθηκε με καλύτερη επίδοση. Στη σφαίρα ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 17β. ο Μπουκοβιέτσκι και ο Κροάτης Φίλιπ Μιχάλιεβιτς. Ο πρώτος είχε καλύτερη βολή στα 21,91μ. (Μαδρίτη) και ο δεύτερος 21,84μ. (Τόρουν). Στο μήκος γυναικών ισοβάθμησαν στην κορυφή η Γιούτζεν με την Σουηδέζα Κάντι Σάνια. Η πρώτη είχε καλύτερο άλμα 6,71μ. (Ν. Υόρκη) και η δεύτερη 6,70μ. (Τόρουν, Μπέρμιγχαμ). Έτσι για ένα εκατοστό η Γιούτζεν πήρε την wild card και το χρηματικό έπαθλο!

Πάντως, πριν από τον αγώνα ήταν γνωστό ότι στο επί κοντώ ανδρών πρώτος είναι ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία